13.4
15:32

Χήνας: «Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης είναι ο πατέρας της ΑΕΚ και ζέστανε τις ψυχές των προσφύγων»

AEK1924.gr team
spanoudis
Advertisement

Ο ιστορικός και φίλος της ΑΕΚ, ο Κυριάκος Χήνας μίλησε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό με αφορμή τα σημερινά 97α γενέθλια της ομάδας, τονίζοντας ότι ο Κωνσταντίνος Σπανούδης είναι ο πατέρας της και η ίδρυση της ομάδας ζέστανε τις ψυχές των προσφύγων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Χήνας στο ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Μας έμαθε να μην είμαστε δούλοι όσων χαλκεύουν αποτελέσματα στα παρασκήνια, ούτε να υπομένουμε τη δύναμη των ισχυρών. Μας έκανε να νιώσουμε τη χαρά και την αλληλεγγύη μέσα στη συλλογική λειτουργία μιας αθλητικής οντότητας. Είχαμε τόσες ακυρώσεις ονείρων και φιλοδοξιών των προσφύγων, αλλά αυτή η ομάδα ζέσταινε τις ψυχές τους.

Για τον Κωνσταντίνο Σπανούδη είπε: «Είναι ο πατέρας της ΑΕΚ και η μεγαλύτερη φυσιογνωμία που έχει περάσει ποτέ από τον σύλλογο, σε κάθε επίπεδο. Ήταν στενός συνεργάτης και φίλος του Ελευθέριου Βενιζέλου Συμμετείχε στην επιτροπή που επεξεργάστηκε τις διαπραγματεύσεις για τις διεκδικήσεις των προσφύγων. Έδειξε δρόμους, άνοιξε ορίζοντες».

Για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού: «Το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, που θα συστεγάζεται στην ‘Αγια-Σοφιά’ έχει συγκεντρώσει ήδη πάρα πολύ υλικό που θα δώσει μια άλλη σταθερά ορίζουσα της ιστορικής συνείδησης της ΑΕΚ. Δεν είναι μια αποθήκη σκονισμένων αναμνηστικών, θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια, για όλη την Ελλάδα».

Advertisement