10.4
09:06

Μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ με 80,74% ο Μελισσανίδης

AEK1924.gr team
Advertisement

Ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ του 80,74% στον Δημήτρη Μελισσανίδη, απ’ το σωματείο “Ένωση Φίλων ΑΕΚ”.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μέχρι πρότινος αποτελούσε τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, με μεγαλομέτοχο της ομάδας να είναι το σωματείο “Ένωση Φίλων ΑΕΚ”, που διατηρούσαν τις μετοχές από το 2013.

Από χθες όμως, όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Αετός”, το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ και συγκεκριμένα το 80,74% των μετοχών της, πέρασαν σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη.

Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφάσισε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης γίνεται και τυπικά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού του δινόταν αυτό το δικαίωμα απ’ το 2019 όταν και νομοθετήθηκε το δικαίωμα κατοχής μετοχικού ποσοστού σε αθλητική ανώνυμη εταιρεία, εφόσον το μετοχικό ποσοστό με το οποίο θα συνδέεται ο εκάστοτε με στοιχηματική εταιρεία, δεν θα ξεπερνά το 15%.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε το 80,74% των μετοχών της ΑΕΚ, η οποία και είναι μια σημαντική εξέλιξη για την Ένωση, καθώς το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει τις προθέσεις της οικογένειας Μελισσανίδη στην ομάδα, που πλέον μπαίνουν σε ακόμα πιο γερές και σταθερές βάσεις, που κρατάνε απ’ το 2013 μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια.

Advertisement