08.4
23:18

Μποϊκοτάρουν τα social για μια εβδομάδα οι Σουόνσι και Ρέιντζερς

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Σούονσι και η Ρέιντζερς προχώρησαν σε μια σπουδαία κίνηση, καθώς από σήμερα (08/04) αποφάσισαν να μην αναρτούν στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους, εις ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των ρατσιστικών επιθέσεων που συμβαίνουν σε αυτά.

Πολλές ρατσιστικές επιθέσεις έχουν συμβεί στα social media τον τελευταίο καιρό, με τους ιθύνοντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μένουν αδρανείς και να μην παίρνουν μέτρα για την μη δημοσίευση ρατσιστικών αναρτήσεων.

Πολλοί λαοφιλείς αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς, μεταξύ των οποίων ο Τιερί Ανρί, γύρισαν την πλάτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση και να τους κινητοποιήσουν να λάβουν δράση.

Η Σουόνσι ωστόσο είναι η πρώτη ομάδα που μποϊκοτάρει τα social media, καθώς από σήμερα (08/04) από τις πέντε το πρωί και για μια εβδομάδα, δεν θα αναρτά δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να σταματήσουν οι προσβολές και οι κάθε είδους διακρίσεις σε αυτά.

Εδώ η ανακοίνωση της Σουόνσι:

Στη συνέχεια ακολούθησε και η Ρέιντζερς, όπου τόσο οι παίκτες όσο και η διοίκηση των Σκωτσέζων αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδια κίνηση, έχοντας ως σκοπό να σταματήσουν κάποια στιγμή οι διακρίσεις και οι ρατσιστικές επιθέσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ η ανακοίνωση της Ρέιντζερς:

Πηγή: sport24.gr

Advertisement