31.3
12:27

Από τον Ντα Σίλβα κρίνεται η αλήθεια της ΠΑΕ 

Γιώργος Μανταίος
Advertisement

Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Νταμιάν Ντα Σίλβα και ο #psyxiatRos Γιώργος Μανταίος, τοποθετείται για την αλλαγή χειρισμού της ομάδας στον μεταγραφικό σχεδιασμό της, αποδεικνύοντας με την περίπτωση του Γάλλου στόπερ ότι κάτι αλλάζει.

Σήμερα θα είμαστε πιο σύντομοι από άλλες φορές γιατί ο χρόνος πιέζει. Όχι τον υπογράφοντα, αλλά την ΑΕΚ. Και πιέζει δραματικά για την περίπτωση του Νταμιάν Ντα Σίλβα η απόκτηση (ή μη) του οποίου θα δώσει το στίγμα της νέας εποχής που ευαγγελίζονται στα γραφεία τής Ολύμπου και Πάτμου γωνία.

Στους πρώτους τρεις μήνες του 2021 ο Δημήτρης Μελισσανίδης άλλαξε τα πάντα σε πρόσωπα. Πήρε νέο επικεφαλής scouting, τοποθέτησε νέο CEO, νέο «κουμανταδόρο» στις ακαδημίες, ενώ από το Δεκέμβριο του 2020 είχε αλλάξει και τεχνικό διευθυντή. Όλοι αυτοί είναι πρόσωπα, όμως η ΑΕΚ χρειάζεται αλλαγή στη νοοτροπία έτσι ώστε οι καινούριοι να μην αποδειχτούν αναλώσιμοι ή εύκολα θύματα σαν τους προκατόχους τους. Ο Νταμιάν Ντα Σίλβα είναι η ιδανική ευκαιρία της διοίκησης να αποδείξει ότι τα πράγματα αλλάζουν και ότι η ΑΕΚ αποφάσισε να πορευτεί σε μονοπάτι το οποίο ακολουθούν οι σοβαροί ευρωπαϊκοί σύλλογοι και όχι όσοι νοσταλγούν τα 90s. Ο λόγος είναι απλός…

Από το ρεπορτάζ (το οποίο έχει διπλοτσεκαριστεί) προκύπτει ότι αυτός και μόνο αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής που θέλει η ΑΕΚ για αντικαταστάτη του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ότι ο ίδιος θέλει να έρθει. Για να πάρει τη φανέλα του βασικού στο «σπίτι», για να μπει στην «Αγιά Σοφιά», για να βοηθήσει με την εμπειρία του στην ωρίμανση του Σβάρνα και στην ανέλιξη του Λάτσι. Το βιογραφικό του το έχετε διαβάσει όλοι, δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνουμε ότι έχει γεμάτες χρονιές, ότι άπαντες στη Γαλλία «στάζουν μέλι», ότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ότι γενικά υπόσχεται τουλάχιστον μία ποιοτική διετία. Όμως όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία! Από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι μεταγραφικού σχεδιασμού έκριναν ότι αυτός είναι ο «εκλεκτός», το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της διοίκησης η οποία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει τον ποδοσφαιριστή εάν καθυστερήσει. Κι αυτό είναι κάτι που επίσης προκύπτει από πρωτογενές ρεπορτάζ. Είναι θέμα ημερών να υπογράψει ο Ντα Σίλβα το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Η ΑΕΚ της παλιάς εποχής (ποιας παλιάς, δηλαδή, που έτσι λειτούργησε και τον Ιανουάριο με τον Νταντσένκο) θα ακύρωνε τις εισηγήσεις των ειδικών και θα έλεγε «Απρίλη μήνα δεν δίνω τόσα λεφτά. Έχω μέχρι τον Αύγουστο να βρω φτηνότερο ή/και καλύτερο». Η ΑΕΚ της νέας εποχής καθαρίζει σήμερα κιόλας τη… μπουγάδα, απαλλάσσεται από έναν πολύ σοβαρό προβληματισμό για τη «μετά Τσιγκρίνσκι» εποχή και πορεύεται με αισιοδοξία στο μέλλον. Μα πάνω απ’ όλα αποδεικνύει ότι όντως κάτι αλλάζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement