29.3
13:56

Στο κόλπο η ΑΕΚ για την wild card στο EHF European League

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σκέφτεται να δώσει wild card σε κάποια ομάδα για τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της και η ΑΕΚ είναι υποψήφια και την διεκδικεί με πολύ καλές αξιώσεις.

Πριν λίγες ημέρες, αποφασίστηκε απ’ την Εκτελεστική Επιτροπή της EHF (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ) να δώσει μια wild card στο EHF European League, για τη σεζόν 2021-2022, σε κάποια ομάδα με προοπτική στο χάντμπολ, που να έχει τα εφόδια να σταθεί στο υψηλό επίπεδο.

Το EHF European League είναι η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μετά το Champions League και το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλό με αρκετές δυνατές ομάδες, να θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Γι’ αυτό το λόγο, η EHF θέλει να δώσει μια wild card σε κάποια ομάδα που δεν συμμετέχει στη διοργάνωση και δεν έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει μέσα απ’ το πρωτάθλημα της και σύμφωνα με τα μαντάτα απ’ την Βιέννη, η ΑΕΚ φαίνεται πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να της δοθεί η κάρτα που θα την στείλει στο EHF European League.

Με λίγα λόγια, θα μεταπηδήσει απ’ το EHF European Cup, για το EHF European League, αλλάζοντας και η ίδια το επίπεδο της, αλλά και τις δυσκολίες που θα συναντήσει.

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, βλέπουν με πολύ καλό μάτι την συγκεκριμένη ευκαιρία, καθώς μέσα στο πρότζεκτ τους, που χτίζουν και θέλουν να απογειώσουν τα επόμενα χρόνια, είναι και η μεταπήδηση της ομάδας σε κάποια καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας ως στόχο κι’ εκεί να πρωταγωνιστήσει.

Η ευκαιρία της ΑΕΚ με την wild card και βασικά κριτήρια το γηπεδικό και το European Cup

Γι’ αυτό τον λόγο, βλέπουν την wild card, ως μια είσοδο της ομάδας σε αυτά τα ευρωπαϊκά σαλόνια, παλεύοντας στη συνέχεια να εξασφαλίσει την μόνιμη παρουσία της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ένωση στη συγκεκριμένη διοργάνωση στη μέχρι τώρα ιστορία της, έχει συμμετάσχει μόνο στα προκριματικά και δεν έχει μπει ποτέ στους ομίλους, κάτι όμως που δεν αποκλείεται να συμβεί τώρα, καθώς η wild card σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της EHF, θα δίνει την δυνατότητα στην ομάδα που θα την πάρει να παίξει απευθείας στους ομίλους και όχι σε προκριματικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του sport3.gr, οι Μάγκες έχουν πολλές πιθανότητες να επιλεγούν απ’ την Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για να συμμετάσχουν αυτοί μέσω της wild card στη διοργάνωση.

Απ’ την άλλη όμως, υπάρχουν κι’ άλλες ομάδες από Αυστρία και Σερβία, που διεκδικούν το συγκεκριμένο “εισιτήριο”, γι’ αυτό μεγάλο ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξει η φετινή πορεία της ΑΕΚ στο EHF European Cup, καθώς σε περίπτωση που κατακτήσει την διοργάνωση, τότε θα κάνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη wild card.

Όπως, επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και το θέμα του γηπεδικού, καθώς μεγάλη προϋπόθεση της Ομοσπονδίας είναι οι συγκεκριμένοι αγώνες της διοργάνωσης, να μην γίνονται σε χώρους όπως η αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, αλλά σε κανονικά γήπεδα όπως για παράδειγμα το Κλειστό του ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να έχει στα σκαριά την δημιουργία κλειστού γηπέδου για τα τμήματα της Ερασιτεχνικής και κυρίως του χάντμπολ.

Όλα αυτά λοιπόν, βάζουν την ΑΕΚ σε θέση φαβορί για να πάρει την συγκεκριμένη wild card για να συμμετάσχει στο EHF European League, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν και θα επισημοποιηθούν μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Advertisement