24.3
09:30

Χιμένεθ: Αλλιώς τα υπολόγιζε (και) στην διακοπή

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων ήρθε, ωστόσο ο Ανδαλουσιάνος δεν θα έχει όλους τους παίκτες για να δουλέψει. Μεγάλο πρόβλημα οι συνεχείς απουσίες που κρατούν «δεμένα» τα χέρια.

Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Μανόλο Χιμένεθ, μετά το ματς με τον Βόλο, ο κιτρινόμαυρος τεχνικός έθεσε το ζήτημα των απουσιών επί τάπητος.

Οι απουσίες από την ημέρα που έχει αναλάβει εκ νέου το τιμόνι της ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι πολλές και βασικές, καθώς πολλοί εκ των απόντων «χτυπούν» ενδεκάδα.

Εκεί έριξε το βάρος των ευθυνών ο Χιμένεθ για την αγωνιστική… κοιλιά που έκανε η ομάδα, τονίζοντας πως η διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων θα συνδυαστεί με την ταυτόχρονη επιστροφή παικτών.

Ωστόσο, αλλιώς τα περίμενε ο 57χρονος και αλλιώς συμβαίνουν. Η Ένωση μπορεί να μετρά επιστροφές, ωστόσο οι ατυχίες συνεχίζονται, με τελευταίες αυτές των Γεβγέν Σάκχοφ και Αντρέ Σιμόες, με τον τελευταίο να χάνει το υπόλοιπο(!) της σεζόν.

Άδειασε το κέντρο – Σανίδα σωτηρίας ο «Γαλανό»

Είναι επομένως ευκόλως εννοούμενο πως δεν μπορεί να δουλευτεί κάτι σταθερό, όταν απουσιάζουν παίκτες σημαντικοί για το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ.

Μάλιστα, στον άξονα πλέον βρίσκονται ελάχιστοι διαθέσιμοι, με την επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου να αναμένεται ως… όαση στην λειψανδρία των επιλογών.

Έτσι ο Χιμένεθ καλείται σε μία δύσκολη καμπή της σεζόν – τόσο αγωνιστικά όσο και… ψυχολογικά – να βρει λύσεις που δεν φανταζόταν πως θα αναζητεί, συνειδητοποιώντας την απουσία ουσιαστικής προετοιμασίας το καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της «ανοιχτούς» στόχους. Σίγουρα οι τραυματισμοί βάζουν απρόσμενα εμπόδια, ωστόσο η «μάχη» πρέπει να δοθεί με την μικρότερη δυνατή απώλεια.

Advertisement