21.3
21:22

Ανίκανη ΑΕΚ, ρισκάρει πλέον και την Ευρώπη

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Ανίκανη ΑΕΚ, ρισκάρει πλέον και την Ευρώπη

Με το… αριστερό στα πλέι οφ η ΑΕΚ που ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (3-1) – Προδόθηκε ξανά από τα τραγικά της λάθη στην άμυνα η ομάδα του Μανόλο που μένει στην 4η θέση της βαθμολογίας 2 βαθμούς κάτω από ΠΑΟΚ και αντίστοιχα δύο βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟ

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ

Ο Ανδαλουσιανός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι και λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα ενώ η εντεκάδα που κατέβασε είχε και έκπληξη. Συγκεκριμένα ο Χιμένεθ επέλεξε τον Αθανασιάδη να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια και τους Λόπες, Λάτσι, Σβάρνα και Μπακάκη στην άμυνα. Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι έπαιζαν στα χαφ με τον Μάνταλο μπροστά τους και Ολιβέιρα και Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ξεκίνησε ο Ανσαριφάρντ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, με την ΑΕΚ να έχει κακή εικόνα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και να δέχεται και γρήγορο γκολ μετά από λάθος τοποθέτηση των αμυντικών της σε στημένη μπάλα. Στο 3ο λεπτό ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε το φάουλ με τον Σβαμπ ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που έκανε ένα σουτ και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει τελική φάση με τον ΠΑΟΚ να περιορίζεται στα αμυντικά του καθήκοντα και να ψάχνει κυρίως την αντεπίθεση και το λάθος της Ένωσης.

Στο 16’ ο Τζόλης βρήκε χώρο και επιχείρησε ένα σουτ, μπλόκαρε ο Αθανασιάδης ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάνταλος εκτελεί στο πρώτο δοκάρι διώχνει ο Αουγκούστο, και ο Λόπες που κοντρόλαρε έκανε ένα σουτ πάνω στα σώματα με το δεξί. Στο ημίωρο ο ΠΑΟΚ βγαίνει και πάλι μπροστά όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε ωραία τον Ελ Καντουρί αυτός γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Σβιντέρσκι από κοντά και σε σχεδον κενό τέρμα κάνει το 2-0 όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR για χέρι του Ελ Καντουρί. Η ΑΕΚ στη συνέχεια έψαξε την ισοφάριση βγήκε στη επίθεση με τον Μάνταλο που έδωσε στον Ολιβέιρα, ο οποίος πάτησε περιοχή έκανε ένα σουτ με το αριστερό αλλά δεν ήταν καλό και βγήκε αουτ, χωρίς να απειλήσει τον Πασχαλάκη. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μάνταλος πήρε την μπάλα έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ολιβέιρα που πάτησε περιοχή και σκόραρε κάνοντας το 1-1 για την ΑΕΚ με το σφύριγμα της λήξης.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στο δεύτερο η ΑΕΚ πληρώνει την κακή εικόνα της σε όλο το παιχνίδι αμυντικά καθώς δέχεται γκολ μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του 2ου ημιχρόνου. Ο Σβαμπ με εντυπωσιακή ενέργεια απέφυγε δύο αμυντικούς της ΑΕΚ, έδωσε στον Τζόλη, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον Σβιντέρσκι και ο Πολωνός με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει με σουτ του Ανσαριφάρντ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Καντουρί μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε το πλασέ του Μαροκινού ενώ η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Η Ένωση με τη σειρά της προσπάθησε με τον Γκαρσία να βγάζει μια σέντρα στο 65’ ο Ολιβέιρα έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 3-1. Ο Κρμέντσικ βγήκε τετ α τετ αλλά αστοχεί απέναντι στον Αθανασιάδη, στέλνοντας την μπάλα αουτ. Το κερασάκι στην τούρτα για την τραγική ΑΕΚ ήρθε στο φινάλε του αγώνα. Ο Ροντρίγκο από την πλευρά του ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Κρμέντσικ, ο οποίος βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 3-1.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Μπαμπά, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (87’ Μιχαηλίδης), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (68’ Μουργκ), Σβιντέρσκι (74’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (81’ Νταντσένκο), Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Κρίστισιτς (81’ Κοσίδης), Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης).

ΚΑΡΤΕΣ

Κίτρινες: 17’ Ροντρίγκο, 23’ Σβαμπ, 45’ Σιμάνσκι, 79’ Σάκχοφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement