19.3
16:32

«Τέλος» το πρωτάθλημα της Volleyleague

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών ακυρώνεται. Αντίθετη με την εξέλιξη η ΑΕΚ.

Μετά το τελευταίο λουκέτο που έβαλε η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η συνέχιση των πρωταθλημάτων έγινε από δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Έτσι, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε προ λίγου και με επίσημο τρόπο πως το πρωτάθλημα της VolleyLeague γυναικών ακυρώνεται και λογίζεται ως μη γενόμενο.

Η εξέλιξη φυσικά και βρίσκει αρνητική την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία ήθελε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να βρεθεί λύση μεταξύ ΕΟΠΕ και Κυβέρνησης για να γίνει πράξη κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα ωστόσο η ανακοίνωση αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την διοργάνωση League Cup με αγώνες νοκ-άουτ ώστε να ολοκληρωθεί με πιο… ευχάριστο τρόπο μία δύσκολη χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στην 86η συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη:

1.  την απαγόρευση έως και τις 18 Μαρτίου από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι στον COVID-19 την διεξαγωγή αγώνων της Volley League Γυναικών,

2. Την έλλειψη χρόνου ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, δεδομένου, ότι, με βάση την απόφαση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, λόγω των προκριματικών αγώνων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών και την έναρξη της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων στις 20 Απριλίου, τα Εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 18 Απριλίου και

3. Την πιθανή αναβολή έστω και ενός αγώνα λόγω κρούσματος κορονοϊού

Αποφάσισε, σύμφωνα με το Άρθρο 11/παρ.8 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και με τα αντιστοίχως οριζόμενα της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2020-21 Κεφ. Α7θ. τη διακοπή του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τα σωματεία της Volley League Γυναικών θα κάνει προσπάθειες διεξαγωγής μίας διοργάνωσης «League Cup» για να ολοκληρωθεί η σεζόν με θετικό πρόσημο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την αθλητική ηγεσία του τόπου, τους παράγοντες των σωματείων, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους διαιτητές και όλους όσοι συνέβαλαν από κοινού για να ολοκληρώσουν αγωνιστικά το πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών 2020-21.

«Η πανδημία μας έχει επιβάλει ως προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Τόσο για τη σημερινή διοίκηση, όσο και για τη νέα που θα προκύψει από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου η αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι η μεγάλη πρόκληση.

Δεσμεύομαι να συνεχίσουμε τη μάχη και από κοινού με την αθλητική ηγεσία, τους υγειονομικούς εκπροσώπους και τους παράγοντες των σωματείων να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο το άθλημα μας και την κοινότητα του βόλεϊ».

Advertisement