19.3
15:10

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ξηλώνονται τα μπάζα και μπαίνουν δέντρα Άλσος

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Δίχως καμία χρονοτριβή και με απόλυτη συνεργασία μεταξύ ΑΕΚ και Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ξεκίνησε η αναβάθμιση και ο καθαρισμός του Άλσος, περιμετρικά της «Αγιά Σοφιάς».

Αμέσως μετά την ψήφιση των προτάσεων της παράταξης Βούρου για τη διαxειριστική και τη συνολική αναβάθμιση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, άρχισε και η δουλειά στο Αλσος.

Κάθε σημείο του που είναι παραμελημένο εδώ και χρόνια θα καθαριστεί και στην θέση των τσιμέντων και σκουπιδιών που απομακρύνονται θα φυτεύονται δέντρα, όπως είχε δεσμευθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική αναδάσωση που θα γίνει θα είναι υπερδιπλάσια του ισοζύγιου πρασίνου που προβλέπεται και έτσι προετοιμάζεται ένα Άλσος – κόσμημα, το οποίο θα είναι όλο πράσινο και δεν θα θυμίζει σε τίποτα την εικόνα εγκατάλειψης των τελευταίων ετών.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνονται οι πρώτες εργασίες στο χώρο που στέκουν (ακόμα) τα ερείπια από τον ζωολογικό κήπο που υπήρχε στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία απομακρύνονται για να δώσουν την θέση τους σε δέντρα και σε χώρους πράσινου.

Δείτε τα πλάνα από τις εργασίες:

Advertisement