15.3
17:03

Δελενίκας: «Να ετοιμαστούμε για μεγάλο βήμα, ίσως και μετάλλιο»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Έλληνας τεχνικός της κιτρινόμαυρης αθλήτριας ξιφασκίας, Δώρας Γκουντούρας, μίλησε για την τεράστια πρόκριση στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και τις βλέψεις για διάκριση.

Μεγάλη στιγμή για την Γκουντούρα η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας να πιστώνεται στον κόουτς.

Ο πολύπειρος Θανάσης Δελενίκας μίλησε για τον στόχο που επετεύχθη, την προετοιμασία για το… μεγάλο βήμα αλλά και την προετοιμασία στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δελενίκα στο sports3:

Τελικά όλα πήγαν καλά…

Θ.Δ. «Ναι πήγαν όλα καλά. Το περιμέναμε, αυτό θέλαμε, γι’ αυτό δουλεύαμε τόσα χρόνια και τελικά έγινε πραγματικότητα. Οι πιθανότητες να μην ήταν αυτό το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ λίγες. Οπότε όλα πήγαν καλά».

Ποια είναι η συνέχεια; Ποια είναι τα σχέδια σας;

Θ.Δ.: «Προγραμματισμός, προετοιμασία, έχουμε 4 μήνες έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να δουλέψουμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ίσως και ένα μετάλλιο, που θα κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα».

Έχετε κάποια σχέδια, ήδη εφ’ όσον περιμένατε την πρόκριση; Ή λόγω κορονοϊού υπάρχουν εμπόδια;

Θ.Δ.: «Κατά 99% θα φύγουμε στο εξωτερικό, σίγουρα δύο 15πενθήμερα για να προετοιμαστούμε. Μάλλον θα πάμε προς Γαλλία και τον υπόλοιπο καιρό θα είμαστε Ελλάδα. Σίγουρα 15 ημέρες το Μάιο και 15 ημέρες τον Ιούνιο, ελπίζω να μπορέσουμε να πάμε Γαλλία, για να κάνουμε δύο δυνατά καμπ».

Υπάρχει κάτι άλλο αγωνιστικά έως το Τόκιο;

Θ.Δ.: «Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Ιούνιο, στο Πλόβντιβ, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο. Κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθούν άλλα τρία παγκόσμια κύπελλα, έως τον Ιούνιο, αλλά λόγω covid δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Φαντάζομαι ότι η πρώτη έννοια της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν να μπορέσει να κλείσει το θέμα της πρόκρισης. Να κάνει αυτό το παγκόσμιο κύπελλο, στη Βουδαπέστη, για να κλείσει η πρόκριση των αθλητών. Τώρα φαντάζομαι πως και αυτοί βήμα-βήμα θα πηγαίνουν, βάση του πως εξελίσσεται η πανδημία».

Advertisement