Αποκαρδιωτική η εμφάνιση της Ένωσης κόντρα στον Βόλο, δείχνοντας (ξανά) πως οι παίκτες έχουν χτυπήσει… ταβάνι. Η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά και όχι προπονητή.
Δεδομένα, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο ή ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Φέρει ιδιαιτερότητες, πέφτει σε λάθη, έχει μειονεκτήματα και… παραξενιές.
Ωστόσο, ο Ανδαλουσιάνος – την δεδομένη στιγμή – δεν είναι η αιτία του κακού στην άρρωστη ΑΕΚ. Εάν ξεκινούσε σήμερα το… ξήλωμα και το χτίσιμο από την αρχή, ο Χιμένεθ θα απείχε.
Η χθεσινή (14/03) εμφάνιση της Ένωσης κόντρα στον Βόλο, εκτός από την ήττα-ντροπή, έφερε στο φως (ξανά) το γεγονός πως ορισμένοι παίκτες που φορούν τα κιτρινόμαυρα, έχουν «χτυπήσει» ταβάνι.
Σε θέσεις νευραλγικές, οι επιλογές που διαθέτει η ομάδα είναι ελλειπείς. Τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, η ΑΕΚ στερείται παικτών που θα βγουν μπροστά και θα κάνουν την διαφορά και σε αυτό δεν ευθύνεται ο Χιμένεθ.
Δεδομένα πρέπει να υπολογιστεί ο παράγοντας των τραυματισμών, που εν μέρει μεγαλώνει από την έλλειψη φυσικής κατάστασης και ουσιαστικής καλοκαιρινής προετοιμασίας. Δεν αποτελεί όμως δικαιολογία της άνευρης, αδιάφορης και αποκρουστικής εικόνας που βγάζουν οι Κιτρινόμαυροι, εκ των οποίων πολλοί φαίνονται σαν συμβιβασμένοι με την κάθε επόμενη ήττα, από τον κάθε Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.
Με αυτή την ηττοπαθή νοοτροπία, δεν υπάρχει θέση στην ΑΕΚ για τους ίδιους και δεν τίθεται καν ζήτημα ικανότητας και ταλέντου. Ο φέρων την κιτρινόμαυρη φανέλα πάνω του, πρέπει να ματώνει για να φύγει νικητής από κάθε γήπεδο, με την κατάσταση πλέον να έχει αντιστραφεί και μία δήλωση: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», να φαντάζει πιο ελαφριά και από… εφημερίδα.
Ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα της ομάδας, σε συνδυασμό με την ουσιαστική (επιτέλους) ενίσχυσή της με παίκτες-διαφοράς, τότε θα φέρουν τον Χιμένεθ στον πυρήνα των συζητήσεων καταλληλότητας ή μη, καθώς οποιαδήποτε απόπειρα για κάτι καλύτερο στον πάγκο τα τελευταία χρόνια, απέτυχε παταγωδώς.
Η ομάδα φωνάζει για μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά. Προπονητή έχει, παίκτες χρειάζεται. Μεταγραφές που ακόμα και τους… μέτριους του υπάρχοντος ρόστερ, θα τους ανεβάσουν επίπεδο.
Ο Χιμένεθ χρησιμοποιεί παίκτες που δείχνει να μην εμπιστεύεται πλήρως – ελέω (και) των απουσιών – και με τα χέρια δεμένα, φαντάζει βρισκόμενος μπροστά σε έναν δύσκολο γρίφο.
Το στοίχημα για τον ίδιο είναι να καταφέρει να βγάλει… ψυχολογία και εγωισμό από τους υπάρχοντες, στην δύσκολη επόμενη ημέρα που βρίσκει την ΑΕΚ ως 3η στα play-off.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement