09.3
09:35

Νταντσένκο: Διώχνει το άγχος και κερδίζει χρόνο

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η εμφάνιση του 26χρονου Ουκρανού κόντρα στον Απόλλωνα άφησε θετικές εντυπώσεις και έδωσε τα απαραίτητα… τρεξίματα για να «σπάσει» ο πάγος.

Το πρώτο διάστημα παρουσίας του Όλεγκ Νταντσένκο στην ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου ευχάριστο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Έβλεπε να μην βρίσκεται στις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας αφιχθεί στην χώρα μας για να αποτελέσει εκ των βασικών επιλογών της ομάδας.

Η επιλογή του χθες (08/03) κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, έδειξε πως ο Ανδαλουσιάνος κάμπτει τις όποιες ενστάσεις – ή ακόμα και εμμονές – έφερε προς την μεταγραφή του Νταντσένκο, δίνοντάς του 90λεπτη ευκαιρία.

Μάλιστα, η απόδοση του Ουκρανού ήταν θετική, ακολουθώντας πιστά το πλάνο και τον ρόλο που του είχε αναθέσει ο Χιμένεθ. Ήταν το 90λεπτο που βοήθησε να… λυθούν τα πόδια του και να αποβάλει το άγχος.

Δεδομένα ο Νταντσένκο είχε άγχος και αυτό φαινόταν σε κάθε επαφή του με την μπάλα, από το ντεμπούτο του μέχρι και χθες. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πρόκειται για παίκτη που εκτός της μητρικής του γλώσσας, δεν ξέρει καμία άλλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν η ΑΕΚ άλλαξε σχηματισμό και έπαιζε με 3αδα στα μετόπισθεν, χρειάστηκε χρόνος και… κόπος για να μεταφερθούν οι νέες οδηγίες στον «Ντάνκο».

Η παρουσία του ήταν ικανοποιητική, όπως δήλωσε και ο Χιμένεθ. Ωστόσο η δυναμική του αντιπάλου και η φάση προσαρμογής στην οποία βρίσκεται, δεν αφήνουν περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα.

Ο 26χρονος αξίζει να γίνει δέκτης μίας καλύτερης και ουσιαστικότερης διαχείρισης, με τον Ανδαλουσιάνο τεχνικό να πρέπει να βρει χώρο και τρόπο αξιοποίησής του.

Άλλωστε, πρόκειται για μία ακόμα επένδυση της ΑΕΚ, με εν ενεργεία τριετές κλειστό συμβόλαιο και νέο μεταγραφικό «φιάσκο» δεν χωρά.

Advertisement