09.3
09:15

Μια ΑΕΚ με ποδοσφαιρική λογική!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η Ένωση χθες πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και με θετική εικόνα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στην βαθμολογία.

Η αποκαρδιωτική εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ την περασμένη Πέμπτη κόντρα στον Βόλο, είχε ως αποτέλεσμα την σκληρή κριτική απ’ τον Τύπο προς τον πρόσωπο του Μανόλο Χιμένεθ, που ως βαθμό ήταν δικαιολογημένη, έπειτα απ’ το ακατανόητο κοουτσάρισμα, που θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες την κακή Ένωση.

Η συγκεκριμένη εικόνα μάλιστα, είχε την αντίδραση και του Δημήτρη Μελισσανίδη, που θέλησε να συζητήσει με τον Ισπανό τεχνικό το “τι και πως” του αγώνα με τον Βόλο, παίρνοντας τις διαβεβαιώσεις απ’ την συνάντηση, ότι η εικόνα της ομάδας απ’ εδώ και πέρα όλο θα βελτιώνεται και θα επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.

Η αρχή έδειξε πως έγινε στο χθεσινό αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με την ΑΕΚ να παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με τα τελευταία ματς, με πρώτο τον Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει τα εύσημα για την αλλαγή εικόνα της ομάδας και της νίκης.

Ο Ισπανός τεχνικός χωρίς να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, παρά μόνο σε επιλογές με ποδοσφαιρική λογική, κατάφερε να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της και να δείξει ένα θετικό πρόσωπο.

Τα άκρα, το passing game και η αμυντική… λειτουργία

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πολύ καλό passing game σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με κορυφαίο το πρώτο ημίχρονο τους, που με παιχνίδι κυρίως απ’ τα άκρα προσπαθούσε να πιέσει την εστία του Απόλλωνα και να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ έδειχνε ότι είχε τον τρόπο να βρει χώρους στην άμυνα του αντιπάλου.

Απ’ εκεί και έπειτα ειδική αναφορά, αξίζει η αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς το δίδυμο Σβάρνα – Λάτσι επανήλθε στο κέντρο της άμυνας και έδειξε για ακόμα μια φορά, ότι πρόκειται για το πιο αξιόλογο δίδυμο που εμπνέει εμπιστοσύνη στα “μετόπισθεν”, παίζοντας φυσικά ρόλο όλη η αμυντική γραμμή, αλλά και η αρκετή δουλειά που έκαναν τα χαφ.

Η ΑΕΚ έβγαλε ενέργεια και όρεξη για ποδόσφαιρο στο χθεσινό αγώνα, κάτι που έλειψε το τελευταίο διάστημα, αλλά άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια και αυτό πιστώνεται στον Μανόλο Χιμένεθ.

Advertisement