07.3
10:29

Το step up των «μικρών»

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Οι «μικροί» της Βασίλισσας, Ρογκαβόπουλος και Μωραΐτης έχουν αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής τους και προοδεύουν συνεχώς μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες. 

Σε μια ιδιαίτερη σεζόν λόγω του κορωνοϊου, αλλά και των πολλών τραυματισμών εξαιτίας του συμπιεσμένου προγράμματος, πολλές ομάδες έχουν αναγκαστεί να βρουν λύσεις εκ των έσω για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν.

Στην ΑΕΚ η ατυχία έχει χτυπήσει «κόκκινο» πολλές φορές φέτος, στερώντας της την δυνατότητα να αποδώσει έχοντας ολόκληρο το ρόστερ διαθέσιμο. Ακόμα και έτσι όμως, δύο νέοι έχουν δώσει λύσεις και έχουν κερδίσει με το σπαθί τους μια θέση στο rotation της ομάδας.

Οι δύο νεαροί της Ένωσης, ο 22χρονος Μωραΐτης και ο 20χρονος Ρογκαβόπουλος είναι βέβαιο ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, καθώς πρόκειται για δύο εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να καθιερωθούν σε ένα κλαμπ με υψηλές απαιτήσεις.

Στην περίπτωση του Ρογκαβόπουλου, η στάση της ΑΕΚ ήταν να αποτελέσει με τον καιρό το πρώτο βιολί της ομάδας, έχοντας πάρει το βάπτισμα του πυρός εδώ και λίγα χρόνια. Ο «Ρόγκα» έχει μέχρι στιγμής 14 συμμετοχές σε 15 ματς πρωταθλήματος με μέσο όρο λεπτών συμμετοχής 15′, ενώ και στο BCL έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες (6/6).

Κι αν στην περίπτωση του Ρογκαβόπουλου, η σταθερή συμμετοχή του στους αγώνες δεν αποτέλεσε έκπληξη, ο Δημήτρης Μωραΐτης εκμεταλλεύτηκε τους τραυματισμούς των περιφερειακών μέσα στην χρονιά (Ζήσης, Γκίκας, Κατσίβελης, Λάνγκφορντ) και κατέγραψε 11/15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 16′, ενώ στο BCL αγωνίστηκε σε δύο αγώνες.

Στην χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στο Μεσολόγγι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε δίχως τους Γκίκα, Ζήση, Γιάνκοβιτς και Μορέιρα στο παρκέ, γεγονός που έδωσε χώρο στους νεότερους να αγωνιστούν περισσότερο.

Ο «Ρόγκα» ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ σε 15′ συμμετοχής, είχε 12 πόντους, δύο ασίστ και κατάφερε να λάμψει τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, με συνεχή πίεση και ασφυκτική άμυνα στους αντιπάλους του.

Παράλληλα ο Μωραΐτης αγωνίστηκε για 16′ και κατέγραψε 7 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ είχε και δύο κλεψίματα, εκμεταλλευόμενος στο έπακρον την απουσία των Ζήση και Γκίκα από την περιφέρεια.

Η σεζόν έχει πολλούς αγώνες ως το φινάλε και είναι σίγουρο ότι όλοι θα χρειαστούν προκειμένου να καλυφθούν εκ των έσω όποιες ανάγκες προκύψουν. Οι «νέοι» της Βασίλισσας ήδη το έχουν καταλάβει αυτό και η φετινή σεζόν αποτελεί το step up τους.

Advertisement