06.3
09:05

«Ανοιχτή» σε προτάσεις η ΑΕΚ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μπορεί να μην… ζεσταθεί (ακόμα) ο σχεδιασμός του ρόστερ για την επόμενη σεζόν, ωστόσο η απογοήτευση για τα στόπερ είναι εμφανής και η ΑΕΚ δείχνει ανοιχτή σε προτάσεις.

Η άμυνα έχει εξελιχθεί φέτος στην αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, η οποία της έχει στερήσει ουκ ολίγες φορές πόντους και νίκες.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να προβληματίζει με την αμυντική της λειτουργία και – σε ατομικό επίπεδο – οι κεντρικοί αμυντικοί περισσότερο να προβληματίζουν.

Νασίμ Χνίντ, Ιονούτ Νεντελτσιάρου και Στράτος Σβάρνας είναι οι παίκτες που η Ένωση δεν θα ήταν αρνητική σε ενδεχόμενη πρόταση από το εξωτερικό, για την αγορά τους.

Στόπερ που δεν έχουν πείσει πως μπορούν να λογίζονται ως βασικοί και να συνθέτουν το δίδυμο της άμυνας, με την ανάγκη ενός παίκτη-ηγέτη να είναι παραπάνω από εμφανής φέτος.

Κινούνται σε ρηχά νερά, με τους δυο καινούργιους να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο… παράπονο από πλευράς ΑΕΚ, η οποία άλλους παίκτες στόχευε να αγοράσει και άλλοι της βγήκαν τελικά.

Δεν πουλά αλλά πολύ… μετριότητα

Σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι της Ένωσης δεν ψάχνονται για την πώληση των τριών προαναφερθέντων. Αν εξαιρέσουμε – ως έναν βαθμό – τον Χνίντ, οι Νεντελτσιάρου και Σβάρνας δείχνουν να… κάνουν, σε πρώτο βαθμό.

Εάν η ΑΕΚ δεν θέλει να πέσει όμως στην ίδια παγίδα, θα πρέπει να αποκτήσει παίκτες έτοιμους να προσφέρουν το κάτι παραπάνω από ό,τι έχουν δείξει οι υπάρχοντες.

Να αποκτήσει στοπερ που δεν θα κινούνται στην μετριότητα και θα έρθει/ουν ώστε να ανεβάσουν επίπεδο και όσους τελικώς παραμείνει στο ρόστερ.

Η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη, όχι όμως και η αποχώρηση όλων των κεντρικών αμυντικών. Από την άλλη, κάθε πρόταση που «χτυπά» την πόρτα θα αξιολογείται σοβαρά.

Advertisement