27.2
09:32

Γεμίζει το κέντρο για Λεωφόρο ο Χιμένεθ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Ισπανός τεχνικός μετά από αρκετές δοκιμές όλες αυτές τις ημέρες και έπειτα απ’ το διάβασμα και ανάλυση παιχνιδιού που έκανε στον Παναθηναϊκό, φαίνεται πως έχει καταλήξει να παρατάξει την ΑΕΚ με το 4-3-3.

Όλη την περασμένη εβδομάδα το στρατόπεδο της ΑΕΚ κυμαινόταν στους ρυθμούς του… ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι Κιτρινόμαυροι για το συγκεκριμένο αγώνα που αν μη τι άλλο είναι κομβικός για την έξοδο της στην Ευρώπη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δούλεψε πολύ όλη την εβδομάδα για το συγκεκριμένο ματς, θέλοντας να παρατάξει αύριο μια δυνατή ΑΕΚ, που να περιορίσει τον αντίπαλο της και να πάρει τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους τρεις βαθμούς για τη μάχη της δεύτερης θέσης.

Η Ένωση δεν βρίσκεται ιδιαίτερα σε καλό φεγγάρι και ειδικά η άμυνα της, αλλά πρέπει απ’ το συγκεκριμένο ματς να βγάλει αντίδραση για πρώτη φορά φέτος σε ένα ντέρμπι και να κάνει το διπλό.

Ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε αρκετά πράγματα τόσο σε σχηματισμό, όσο και πρόσωπα, με μια απ’ αυτές τις δοκιμές να είναι και η τριάδα πίσω στην άμυνα, η οποία ωστόσο φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες έχει χάσει πόντους, αλλά σίγουρα δεν την έχει εγκαταλείψει σαν σκέψη, παρότι άλλο σύστημα έχει κερδίσει τους συγκεκριμένους πόντους.

Ο λόγος βέβαια για το 4-3-3, που μετά απ’ την ανάλυση του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, ο Χιμένεθ φαίνεται να κατέληξε εκεί, γιατί θέλει να περιορίσει την μεσαία γραμμή του αντιπάλου.

Γνωρίζει λοιπόν, ότι το δυνατό χαρτί του Παναθηναϊκού είναι τα χαφ του, που έχουν αρκετά τρεξίματα, κοψίματα και μπορούν να περάσουν ορθολογικά την μπάλα μπροστά και ειδικά για το πρώτο σκέλος, θέλει να γεμίσει με κόσμο τα χαφ της ομάδας, ώστε να υπάρξει περιορισμός κινήσεων.

Γι’ αυτό τον λόγο το 4-3-3, με τον Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς και Μάνταλο στα χαφ είναι αυτό που κερδίζει τους περισσότερους πόντους για την ώρα, ενώ στην εξίσωση έχει μπει και ο Σάκχοφ, που δύσκολα θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, αλλά εύκολα θα μπει στην αποστολή για να αποτελέσει μια έξτρα επιλογή απ’ τον πάγκο.

Advertisement