24.2
09:11

Δεν πρέπει να «καεί» ο Νταντσένκο

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Καθόλου ευχάριστα δεν έχει κυλήσει το πρώτο διάστημα του Ουκρανού αμυντικού στην ΑΕΚ, βλέποντας πως δεν τον εμπιστεύεται ο Χιμένεθ. Έχει όμως η ομάδα την… πολυτέλεια να βγάλει «σκάρτο» έναν ακόμα παίκτη;

Η απόκτηση του Όλεγκ Νταντσένκο στόχευε στην ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνας και στην προσθήκη… ποιότητας και ανταγωνισμού.

Ο Μπακάκης ήταν – και παραμένει τελικά – ο μόνος που εμπιστεύεται ο Μανόλο Χιμένεθ στο 100% για την θέση και ο 26χρονος Ουκρανός αφίχθη για να αλλάξει τις ισορροπίες.

Τα δεδομένα ωστόσο διαψεύδουν τις προθέσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, με τον Ανδαλουσιάνο τεχνικό να μην πείθετε από τον Νταντσένκο και τον ποδοσφαιριστή να δυσκολεύεται στα «θέλω» του προπονητή.

Μάλιστα, το… καψόνι του Χιμένεθ με την χρησιμοποίηση του Σβάρνα αντί του νεοαποκτηθέντα δεξιού μπακ (κόντρα στον Βόλο) δείχνει ένα είδος απαξίωσης προς το πρόσωπο του Νταντσένκο, δίχως να υπάρχει η πολυτέλεια από πλευράς ΑΕΚ.

Περιθώρια για «κάψιμο» της μεταγραφής του Ουκρανού διεθνή στην Ένωση δεν υπάρχουν, τόσο από αγωνιστικής οπτικής, όσο και… εξω-αγωνιστικής. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να «κάψει» ξανά παίκτη που αγόρασε πρόσφατα.

Δεν είναι λίγα τα φετινά (Ινσούα, Χνίντ, Ενομπακάστε κ.α.) αλλά και προηγούμενων σεζόν (Ζεράλντες, Σιμάο κ.α.) αποκτήματα που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η ομάδα «τελείωσε» από το ρόστερ και μάλιστα μετά από σκληρές-επίμονες προσπάθειες να αποκτηθούν.

Δεδομένα θα λάβει κι άλλες ευκαιρίες, πιθανόν και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί ακόμα στα ελληνικά δεδομένα και με την μεγάλη δυσκολία συνεννόησης, δεν γνωρίζει αγγλικά.

Ο Νταντσένκο δεν έχει περάσει σε αυτή την κατηγορία παικτών. Ωστόσο, ο τρόπος που έχει (ή δεν έχει) χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα, έχουν σχηματίσει το μονοπάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Χιμένεθ καλείται να εντάξει έναν παίκτη με τριετές(!) συμβόλαιο στα πλάνα του και ο Νταντσένκο να κάνει άλματα προόδου εντός και εκτός γηπέδου.

Η ΑΕΚ δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών, ειδικά όταν πρόκειται για παίκτη που μόλις υπέγραψε στην ομάδα και δεν έχει δείξει αν μπορεί ή όχι να προσφέρει ουσιαστικά.

Advertisement