23.2
17:13

Εγκρίθηκε απ’ την Περιφέρεια το κονδύλι για εσωτερικά έργα

AEK1924.gr team
Advertisement

Με έγκριση της, η Περιφέρεια Αττικής δίνει και το τελευταίο κονδύλι για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και το οποίο θα πάει για τις εργασίες εσωτερικά της Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena και την ολοκλήρωση του.

Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της Δικέφαλος 1924 περίμεναν το τελευταίο κονδύλι που έπρεπε να εγκριθεί απ’ την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση των έργων στο εσωτερικό του γηπέδου και με το συγκεκριμένο ποσό που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ, το γήπεδο θα ολοκληρωθεί εσωτερικά.

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην έγκριση του συγκεκριμένου κονδυλίου τα οποία είχαν μείνει από τη συνολική χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ.

Με τα συγκεκριμένα χρήματα θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εσωτερικά του γηπέδου, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και δεν περιμένουν άλλα χρήματα οι άνθρωποι της ΑΕΚ για την ολοκλήρωση του έργου, με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την χρηματοδότηση των Μουσείων.

Απ’ εκεί και έπειτα, υπάρχει ακόμα ένα κονδύλι το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση η ΑΕΚ, αλλά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο οποίος και θα πάρει το ποσό για τα περιφερειακά-υποστηρικτικά έργα του γηπέδου, με την υπόθεση να έχει προχωρήσει ήδη απ’ τον Δήμο και την Περιφέρεια, με τις δυο πλευρές να συνεργάζονται πάνω σ’ αυτό το κομμάτι.

Με αυτά τα χρήματα ο Δήμος θα προχωρήσει στις εργασίες της μικρής υπογειοποίησης, που θα συνδέεται με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ θα υπάρξουν χρήματα που θα διατεθούν και για την πρόσβαση απ’ το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς θα αποτελεί το γήπεδο συνέχεια του Άλσους και δεν θα υπάρξει φράχτης, παρά μόνο ένα υπερυψωμένο κράσπεδο για την προφύλαξη απ’ τα χώματα. Όπως επίσης και εργασίες για την πεζοδρόμηση των γύρω στενών πλησίον του γηπέδου, το οποίο και θα τελεσιδικήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις αναμφίβολα σηματοδοτούν ότι βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους φίλους της ομάδας να αναμένουν την επιστροφή στο σπίτι τους.

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής:

Την Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ» συνολικού προϋπολογισμού 14.221.205.86€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας εισήγησης.

Advertisement