23.2
19:11

Αποκαλύφθηκε η νέα Red Bull RB16B – Honda

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Red Bull Racing παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, RB16B, το τελευταίο με τις επίσημες εργοστασιακές μονάδες ισχύος της Honda, που θα οδηγούν οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεθ στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021.

Μετά την αποχώρηση της Honda στο τέλος του 2021, η ομάδα του Μίλτον Κινς θα αγοράσει, θα μετονομάσει και θα επιμελείται η ίδια τους ιαπωνικούς υβριδικούς κινητήρες, δεδομένου ότι η εξέλιξή τους θα παύσει από το 2022 μέχρι και το ‘24 – ενόψει των νέων κανονισμών που θα ισχύσουν από το 2025.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, η RB16B έχει κατά 60% κοινά εξαρτήματα σε σχέση με την περσινή RB16.

Όμως, μια σημαντική εξέλιξη για την ομάδα φέτος είναι ότι επίλυσε τα προβλήματα συσχετισμού των δεδομένων που προκύπτουν από την αεροσήραγγα, με τα δεδομένα από το λογισμικό CFD κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, αλλά και από τις δοκιμές στην πίστα.

Με αυτή την εξέλιξη, η RBR ελπίζει ότι θα λύσει όχι μόνο τα προβλήματα αεροδυναμικής αστάθειας που αντιμετώπισαν οι οδηγοί της πέρσι, αλλά και την αεροδυναμική της υστέρηση από τη Mercedes.

Ο κύριος στόχος της RB16B είναι να πετυχαίνει αεροδυναμική ισορροπία σε διαφορετικού τύπου σιρκουί, έτσι ώστε η πρώην πρωταθλήτρια να καταφέρει να δομήσει με αξιώσεις την αντεπίθεσή της στη Mercedes για τη διεκδίκηση των φετινών τίτλων της F1.

Αποκαλύφθηκε η νέα Red Bull RB16B - Honda

Φυσικά, καθοριστικής σημασίας για αυτό το στόχο είναι και η φετινή εξέλιξη της μονάδας ισχύος της Honda, την οποία οι Ιάπωνες επέσπευσαν από το 2022 στο ’21, μετά την απόφασή τους -τον περασμένο Οκτώβριο- να αποχωρήσουν από την F1 τον Δεκέμβριο του ‘21.

Ο Χόρνερ εξήγησε: «Δεν θα έλεγα ότι [τα περσινά προβλήματα] ήταν αποκλειστικά αεροδυναμικά. Όλα λειτουργούν αλληλένδετα. Όμως, πιστεύω ότι κάναμε καλή πρόοδο μέσα στο 2020 και θα δούμε πώς ανταποκρίθηκε η RB16B στις φετινές αλλαγές των κανονισμών. Ευελπιστώ ότι τα μαθήματα που πήραμε πέρσι έχουμε καταφέρει να τα εφαρμόσουμε στο φετινό μονοθέσιο».

Ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να παίξει φέτος και η πολύ σπάνια επιλογή της Red Bull να επιλέξει για ένα από τα δύο της μονοθέσια έναν οδηγό όχι από το «φυτώριό» της -έναν νεαρό που έχει ανελιχθεί μέσω της Toro Rosso / Alpha Tauri- αλλά έναν πολύ έμπειρο και ικανό οδηγό άλλης ομάδας.

Με τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρεθ, που ήταν εντυπωσιακός πέρσι με την Racing Point, η ομάδα του Μίλτον Κινς ελπίζει να έχει τη σταθερότητα σε υψηλού επιπέδου αποτελέσματα στην επιδίωξή της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Θυμίζουμε ότι το φετινό -μοναδικό- τριήμερο επίσημων δοκιμών της Formula 1 θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν στις 12-14 Μαρτίου, και η σεζόν θα ξεκινήσει στην ίδια χώρα δύο εβδομάδες αργότερα.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement