17.2
22:30

Απέτυχε με Λιβάγια – Να το αποφύγει με Ολιβέιρα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ΑΕΚ έχασε ως ελεύθερο έναν παίκτη που κατάφερε να αναδείξει στον ευρωπαϊκό χάρτη του ποδοσφαίρου, δίχως να καρπωθεί ούτε ευρώ και με τον κίνδυνο να πέσει στην ίδια παγίδα στην περίπτωση του Ολιβέιρα.

Μάρκο Λιβάγια και ΑΕΚ προχώρησαν σε κοινή συναίνεση λύση του συμβολαίου που τους «έδενε» μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Κροάτης επέλεξε να αποχωρήσει νωρίτερα, θέλοντας να επιστρέψει στην Χάιντουκ και στο Σπλίτ για οικογενειακούς και αγωνιστικούς λόγους.

Από την άλλη, η Ένωση απέτυχε να επωφεληθεί οικονομικώς από έναν ποδοσφαιριστή που ανέδειξε και φορώντας την φανέλα της ανέβασε κατακόρυφα την αγοραστική του αξία.

Δεν έφτασε σε συμφωνία ανανέωσης, δεν τον πούλησε και έμεινε με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα χαραγμένα στην Ιστορία του συλλόγου, θυμίζοντας άλλες περιπτώσεις παικτών.

Μάλιστα, το… κόστος μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν αποδειχθεί πως οι ανησυχίες πως ο Λιβάγια δεν αξιοποιήθηκε αγωνιστικά με τον σωστό τρόπο, όπως συνέβη και στην (χαρακτηριστικότερη όλων) περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα.

Να φερθεί έξυπνα η ΑΕΚ με Ολιβέιρα

Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και η υπόθεση του Νέλσον Ολιβέιρα, η οποία ωστόσο παραμένει ανοιχτή. Ο Πορτογάλος αριθμεί με την ΑΕΚ, 62 εμφανίσεις, 25 γκολ, 10 ασίστ και… 4 μήνες συμβολαίου.

Ο 29χρονος πολύπειρος επιθετικός μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί και να αφήσει την Ένωση να σκέφτεται τα 6.500.000€ που απέρριψε πέρυσι το καλοκαίρι, δείχνοντας πως θα είχε πλάνο επέκτασης του ποδοσφαιριστή.

Εξελίξεις δεν υπάρχουν και επομένως ο κίνδυνος να επαναληφθεί η ιστορία είναι ορατός. Βέβαια στην περίπτωση του Νέλσον δεν αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που ανέδειξε η ΑΕΚ, αλλά δεν παύει να αποτελεί το «βαρύ» όπλο της (οικονομικά και αγωνιστικά).

Η ΑΕΚ πρέπει να φερθεί έξυπνα και να μην πέσει στο ίδιο σφάλμα δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, αξιολογώντας καλύτερη την υπόθεση του Ολιβέιρα.

Παίκτες που αποτελούν σημαντική περιουσία της ομάδας, είναι σύνηθες να αποχωρούν ως ελεύθεροι. Όταν όμως αυτό γίνεται συχνό φαινόμενο, τότε κάτι δεν κάνεις σωστά.

Advertisement