04.2
11:03

Στα λεωφορεία δεν κολλάει, στις πλατείες κολλάει…

Γιώργος Μανταίος
Advertisement

Ο #psyxiatRos Γιώργος Μανταίος γράφει για τον τρόπο που η ΑΕΚ διαπραγματεύεται με ποδοσφαιριστές και συγκρίνει τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ο οποίος θυμίζει λίγο τις παλινωδίες που παρατηρούμε καθημερινά στις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19

Κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό στον τρόπο με τον οποίο η ΠΑΕ διαχειρίζεται και επικοινωνεί τις διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές. Σίγουρα υπάρχει κι εμφανές πρόβλημα στη γενική εικόνα όπως βγαίνει προς τα έξω, κάτι για το οποίο ξεκαθαρίζω ότι δεν φέρει ευθύνη ο Ανδρέας Δημάτος. Ο διευθυντής επικοινωνίας ενημερώνει με βάση την πληροφόρηση που έχει από υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ, δεν τα βγάζει από το μυαλό του, άσχετα αν οι χειρισμοί του θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί σε κάποιες περιπτώσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε τρεις παρεμφερείς (οι δύο πανομοιότυπες) υποθέσεις:

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ: Στις 30 Δεκεμβρίου υπήρξε επίσημη ενημέρωση ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Κονέ, έχει στη διάθεσή του διορία 20 ημερών για να διευθετήσει το θέμα της ανανέωσης συνεργασίας. Πέρασαν οι 20, πέρασαν κι οι 25 μέρες, ο κόσμος ανέμενε στωικά τις εξελίξεις, αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την ΠΑΕ.  Αίφνης, στις 27 ημέρες (25/1/2021) χωρίς πρότερη ειδοποίηση, ανακοινώθηκε ότι έγινε ραντεβού παίκτη, μάνατζερ και Κονέ, μόνο και μόνο για να απαντήσει αρνητικά ο Μάρκο και να αποχαιρετήσει την ομάδα.

ΝΕΛΣΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ: Υποτίθεται ότι από την αρχή της σεζόν πήγαινε «πακέτο» με τον έτερο υψηλόμισθο της ΑΕΚ και όλοι στην ΠΑΕ μιλούσαν ανοιχτά για «ανανεώσεις Λιβάγια, Ολιβέιρα». Μπήκε κι αυτός στο 20ήμερο του Κονέ, όμως έχει ήδη συμπληρωθεί μήνας και βάλε, χωρίς να υπάρχει ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη (μέσω του ρεπορτάζ) ενημέρωση. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ που ουσιαστικά αποτέλεσε και συνοπτικό review των επαφών τους, σε κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο του κατατέθηκε επίσημη πρόταση. Δεν του δόθηκε τελεσίγραφο, πέρασαν οι ημέρες και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου λαμβάνει νέο μήνυμα από την ΠΑΕ: «Αποφάσισες;», απαντάει «Όχι ακόμα, γιατί εξετάζω κι άλλες προτάσεις». Αυτό δεν άρεσε στην ΑΕΚ που αποσύρθηκε διαμηνύοντας στον παίκτη ότι «δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμό».

Δηλαδή για τον Λιβάγια «ξεχειλώθηκε» το 20ήμερο και ο παίκτης αφού απάντησε αρνητικά τέθηκε στο περιθώριο. Για τον Ολιβέιρα δεν ίσχυσε καθόλου η διορία και εξακολουθεί να παίρνει αγώνες, τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει! Για τον Παπασταθόπουλο υπήρξε αυστηρό τελεσίγραφο «ή απαντάς τώρα ή αποχωρούμε», αλλά μόνο στις 17/1 και όχι από την πρώτη επαφή! Σε όλα αυτά προσθέστε και την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών περί επαναπροσέγγισης Μάρκο-διοίκησης, που διαψεύδεται επισήμως, αλλά το έγκυρο (βλ. Αρναουτογλου) ρεπορτάζ οργιάζει.

Στα συγκεκριμένα ζητήματα ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ θυμίζει λίγο τις παλινωδίες που παρατηρούμε καθημερινά στις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19. «Στα λεωφορεία δεν κολλάει, στις πλατείες κολλάει» ή το ακόμα καλύτερο που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες «τα σχολεία με τμήματα των 25 ατόμων ανά αίθουσα είναι ασφαλή, τα φροντιστήρια των 6-10 ατόμων όχι».

Από την άλλη πλευρά, επειδή ούτε λοιμωξιολόγοι είμαστε, ούτε πίνουμε καφέ καθημερινά στη Σπύρου Λούη, ίσως να υπάρχουν πολλά που δεν αντιλαμβανόμαστε. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να αντιληφθούμε εμείς, οι ρεπόρτερ της ομάδας, τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις και τις αλληλοσυγκρουόμενες προσεγγίσεις. Είναι να αντιληφθεί και να βεβαιωθεί ο κόσμος της ΑΕΚ ότι το σωματείο που  υποστηρίζει διακρίνεται από σοβαρότητα στη λήψη αποφάσεων. Κι αυτό είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει, όσον αφορά τις τρεις υποθέσεις που παραθέσαμε…

Advertisement