25.1
09:23

Σαν τον Γκαρσία, κανείς…

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Για ακόμα μία φορά ο 23χρονος από την Σάντα Φλόρα ξεχώρισε σαν την… μύγα, μέσα στο γάλα. Η ΑΕΚ διαθέτει έναν σπάνιας ομορφιάς παίκτη, ο οποίος ακόμα και όταν δεν σκοράρει, έχει την ικανότητα να κρίνει αγώνες.

Η Ένωση στην Τούμπα και κόντρα στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με διάθεση να επιβάλει το παιχνίδι της και να παίξει… επίθεση, έχοντας πολύ καλή εικόνα.

Ένας από τους πιο απειλητικούς παίκτες της ΑΕΚ ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, όχι μόνο για τις τελικές που σημείωσε, αλλά κυρίως για τα στοιχεία που προσθέτει στο παιχνίδι.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ φώναζε διαρκώς να πηγαίνουν δυο παίκτες πάνω στον 23χρονο διεθνή της ΑΕΚ, βλέποντας πως μπορούσε να προκαλέσει… ζημιά.

Ο Γκαρσία δεν υπερέχει πολύ σε τεχνική από παίκτες όπως ο Λιβάγια. Όμως, η εκρηκτικότητα που έχει, ο ελιγμός στην ντρίπλα και η ικανότητα να «πετά» εκτός φάσης τον αντίπαλο με μία του κίνηση, δεν υπάρχουν σε άλλο κιτρινόμαυρο παίκτη.

Έτσι, σταδιακά επιβεβαιώνεται η επιμονή της ΑΕΚ το καλοκαίρι, για τον οποίο ξόδεψε 2.500.000€ και απέκτησε το 60% των δικαιωμάτων του. Δεν είναι… καινούργια η εντύπωση που έφερε η εμφάνιση του Γκαρσία, αλλά συνέχεια των προηγούμενων.

Άλλους… τέσσερις Γκαρσία

Το μεταγραφικό παζάρι παραμένει ορθάνοιχτο και η Ένωση δεν δείχνει δραστήρια. Αναζητεί – και μάλλον βρήκε στο πρόσωπο του Νταντσένκο – τον εκλεκτό για τα δεξιά της άμυνας, όμως η ουσία είναι μία.

Η ΑΕΚ χρειάζεται ποιότητα και όχι ποσότητα. Δεν χρειάζεται ένα ακόμα μπακ, αλλά κάποιον που θα ανεβάσει επίπεδο την θέση. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Λιβάι Γκαρσία.

Παίκτες με την ποιότητα του 23χρονου, χρειάζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας αλλά και σε εκείνη του τέρματος. Η ομάδα έδειξε πως στερεί ποιότητας (ουσιαστική, που θα ξεχωρίζει) σε αυτές τις θέσεις.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, το ματς θα μπορούσε να ήταν περίπατος στη Θεσσαλονίκη, όμως οι ικανότητες των αμυντικών της έχουν… ταβάνι, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Γκαρσία.

Advertisement