25.1
09:29

Ο πολυσύνθετος ρόλος του «Γαλανό»

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Ο Κώστας Γαλανόπουλος ήταν καταλυτικός στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Τούμπα, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο στο πλάνο του Χιμένεθ. 

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την Τούμπα, αλλά έδειξε ότι ακολούθησε ένα πλάνο, που ήταν απόλυτα στοχευμένο στον εγκλωβισμό των χαφ του ΠΑΟΚ.

Ο Μανόλο και οι συνεργάτες του, επέλεξαν την τριάδα στο κέντρο, όπως και κόντρα στον Άρη στο Χαριλάου, θέλοντας να αποκτήσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να περιορίσει παράλληλα την ανάπτυξη του αντιπάλου.

Ο ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η παρουσία του Γαλανοπούλου στο αρχικό σχήμα είχε ξεκάθαρο στόχο να πιέζει ψηλά τα στόπερ του ΠΑΟΚ, δίπλα στον Λιβάγια, θέλοντας να συμβάλει στο υψηλό πρέσινγκ από την πρώτη γραμμή άμυνας.

Με πολλά τρεξίματα, ο 23χρονος χαφ αφομοίωσε σε ακόμη μια αναμέτρηση έναν απαιτητικό ρόλο, θυμίζοντας εν πολλοίς χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου bot to box μέσου, ο οποίος πατάει σε αμφότερες τις περιοχές του γηπέδου.

Ο κεντρικός χαφ κέρδισε πολλές μονομαχίες στο κέντρο, ανέκτησε την κατοχή και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ασπρόμαυρη ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο γκολ που ο ίδιος πετυχαίνει, η φάση ξεκινάει από το κλέψιμο του ίδιου και την υπομονετική διατήρηση της μπάλας στην κατοχή του.

Η εμφάνιση του Κώστα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πολύ δυνατές παρουσίες του το τελευταίο διάστημα, που τον καθιερώνουν στο αρχικό σχήμα και προσθέτουν πόντους, προκειμένου να ανέβει στην ιεραρχία των αρχηγών τα επόμενα χρόνια.

Advertisement