20.1
15:07

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις με Λιβάγια – Ολιβέιρα» – Όλα τα δεδομένα των δυο υποθέσεων

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα, περιμένοντας εντός της εβδομάδας να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές. Τι ισχύει και τι όχι…

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε ανοιχτή γραμμή τόσο με την πλευρά του Μάρκο Λιβάγια, όσο με την πλευρά του Νέλσον Ολιβέιρα και συζητάει για την επέκταση των συμβολαίων τους, παράλληλα τις δυο υποθέσεις χωρίς να έχει θέσει ως προτεραιότητα καμία απ’ τις δυο.

Η Ένωση θέλει να κρατήσει και τους δυο ποδοσφαιριστές στο στρατόπεδο της, καθώς πιστεύει στην αγωνιστική τους αξία και ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά ακόμα στην ομάδα, γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει προχωρήσει σε προτεραιότητες θέλοντας να τελειώνει άμεσα με τις ανανεώσεις και των δυο ποδοσφαιριστών.

Όμως, καμία απ’ τις δυο περιπτώσεις δεν φαίνονται για την ώρα εύκολες, καθώς θέληση υπάρχει απ’ όλες τις πλευρές να συνεχίσουν μαζί, αλλά το οικονομικό παίζει το δικό του ρόλο στις διαπραγματεύσεις και κρατάει σε ενδοιασμούς τους ενδιαφερόμενους.

Η ΑΕΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις της, στους δυο ποδοσφαιριστές και δεν δείχνει διατεθειμένοι να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, δίνοντας την… μπάλα στην άλλη πλευρά, για να πάρει την απόφαση και να απαντήσει στις προτάσεις της.

Η θέση της ΑΕΚ για Λιβάγια και Ολιβέιρα

Απ’ εκεί και έπειτα όμως, η Ένωση θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους σε διάφορες φημολογίες που ακούγονται, ξεκαθαρίζοντας ότι η πλευρά του Λιβάγια δεν έχει ζητήσει καμία παράταση ή έξτρα χρόνο στις διαπραγματεύσεις, όπως έχει γραφτεί, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την ομάδα, για να βρουν την χρυσή τομή, το ίδιο συμβαίνει και με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ενώ αναφέρει επίσης, ότι πρόκειται για αστειότητα η φημολογία ότι η Ένωση έχει κάνει πρόταση ύψους 500.000 ευρώ στον Πορτογάλο επιθετικό.

Οι προτάσεις της ΑΕΚ προς τους δυο ποδοσφαιριστές, θα κάνουν τον Κροάτη επιθετικό το υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα, απ’ ότι τώρα που είναι ο Ολιβέιρα. Συγκεκριμένα, η Ένωση έχει προτείνει συμβόλαιο της τάξεως 1 εκατ. ευρώ στον Λιβάγια για τέσσερα χρόνια, που συνολικά θα του αποφέρει στα ταμεία του 4 εκατ. ευρώ, ενώ στον Πορτογάλο του προτείνει συμβόλαιο 800 χιλ. ευρώ, δηλαδή μείωση απ’ το τωρινό του συμβόλαιο της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ.

Advertisement