19.1
09:53

Κρατάει την τύχη στα χέρια της – Μόνο με «αυτοκτονία» χάνεται η πρόκριση

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Όλα τα σενάρια πρόκρισης της Βασίλισσας την τελευταία αγωνιστική του Basketball Champions League κόντρα στην Τσμόκι Μινσκ.

Η Βασίλισσα ταξιδεύει στο Μινσκ της Λευκορωσίας, για την τελευταία αγωνιστική του BCL, θέλοντας να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Τσμόκι, κρατώντας την τύχη στα χέρια της.

Η ΑΕΚ μπορεί στην 5η αγωνιστική να γνώρισε την ήττα απ’ την Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ (77-71) και να μπήκε προσωρινά σε περιπέτειες για την πρόκριση της, αλλά η νίκη της Σολέ απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ (89-71), την έβαλαν ξανά σε θέση ισχύος, κρατώντας την τύχη στα χέρια της

Μόνο με… αυτοκτονία χάνεται η πρόκριση

Συγκεκριμένα, με τα δεδομένα που εξελίχθηκαν, η ΑΕΚ μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Basketball Champions League, καθώς πλέον σε τριπλή ή και ακόμα τετραπλή ισοβαθμία που είναι πολύ πιθανό να συμβεί στον όμιλο, οι Κιτρινόμαυροι έχουν τον πρώτο λόγο, χάρη στη νίκη με 95-69 και το +26 που είχαν πετύχει απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Κι’ αυτό γιατί η νίκη της Σολέ με 89-71 κόντρα στην Τσμόκι Μινσκ απλοποίησε τα πράγματα στον όμιλο και πλέον παίζουν δυο σενάρια πρόκρισης της ΑΕΚ:

Το πρώτο σενάριο είναι ότι σε περίπτωση που ηττηθεί με 11 πόντους παραπάνω απ’ όσους κερδίσει η Σολέ την Χάποελ Χολόν. Δηλαδή, εάν η γαλλική ομάδα κερδίσει με 5 πόντους την Χολόν, τότε η Βασίλισσα θα πρέπει να γνωρίσει την ήττα με 16 πόντους και πάνω (!) για να μείνει εκτός.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ηττηθεί η ΑΕΚ με διαφορά μεγαλύτερη των 27 πόντων στη Λευκορωσία από την Τσμόκι Μινσκ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση περνάει στην επόμενη φάση, ακόμα και αν ηττηθεί η ίδια στη Λευκορωσία, αρκεί όμως να κερδίσει η Χάποελ Χολόν τη Σολέ στη Γαλλία, έστω και με ένα πόντο διαφορά.

Με απλά λόγια, η ΑΕΚ βρίσκεται σε θέση ισχύος, αναφορικά με τις ισοβαθμίες, χάρη στο +26 του αγώνα την δεύτερη αγωνιστική με την Τσμόκι Μινσκ και πλέον μπορεί να μείνει εκτός συνέχειας μόνο αν… αυτοκτονήσει.

Η βαθμολογία του ομίλου

1 Χάποελ Χολόν 3-2
2. ΑΕΚ 3-2
3. Σολέ 2-3
4. Τσμόκι Μινσκ 2-3

Advertisement