13.1
19:09

Ξεκινά η δράση στο πόλο – Οι προτάσεις της ΑΕΚ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Επιστροφή στην δράση για τις πρώτες εθνικές κατηγορίες υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, με τις γυναίκες να… πέφτουν στην πισίνα στις 10 Φεβρουαρίου και οι άνδρες στις 26 Μάϊου. Καίριες οι θέσεις της ΑΕΚ που έδειξε ακριβώς τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Έτοιμοι να επιστρέψουν στην δράση είναι οι αθλητές και αθλήτριες της Ένωσης με τα κιτρινόμαυρα σκουφιά.

Άνδρες και γυναίκες στο πόλο αναμένεται να ριχτούν ξανά στην μάχη του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, με τον ΚΟΕ να ανακοινώνει της ημερομηνίες.

Οι θέσεις της ΑΕΚ ήταν από τις πλέον εύστοχες που ακούστηκαν στην χθεσινή (12/01) τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν ώστε το πόλο να επιστρέψει σε ασφαλείς και κανονικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

Πραγματοποιήθηκε χθες (12/01) τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων Πόλο Ανδρών και Γυναικών με τους Υπεύθυνους του Αθλήματος στην ΚΟΕ με σκοπό να αποφασιστεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση των διοργανώσεων.

Η ΑΕΚ κατέθεσε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την εκλογίκευση των επιπρόσθετων εξόδων για την διεξαγωγή COVID test και επαναπροσδιορισμού των δαπανών, ειδικά στα συμβόλαια των ξένων παικτών. Παράλληλα, τα προβλήματα σε πολλά κολυμβητήρια, όπως και σε αυτό της Γλυφάδας, λόγω του μεγάλου κόστους συντήρησης και με τις Ακαδημίες των ομάδων κλειστές, έχουν οδηγήσει όλα τα τμήματα να περιφέρονται σαν νομάδες από γήπεδο σε γήπεδο εκτοξεύοντας τα κόστη.

Μετά από εκτενείς συζητήσεις και τοποθέτηση πολλών και διαφόρων απόψεων, αποφασίστηκε ομόφωνα, το μεν πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών να επανεκκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ το αντίστοιχο της Α1 Ανδρών, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, με τελική ημερομηνία ολοκλήρωσής του στις 26 Μαϊου.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση του Γραφείο Τύπου ΚΟΕ:
Για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, συζήτησαν με τηλεδιάσκεψη σήμερα (12/1) οι υπεύθυνοι του αθλήματος στην ΚΟΕ με τους εκπροσώπους των σωματείων των δύο αυτών Κατηγοριών.

Καταγράφηκαν όλες οι απόψεις, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, οι προϋποθέσεις και τα σενάρια συνέχισης και ολοκλήρωσης των δύο πρωταθλημάτων και εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από πλευράς Ομοσπονδίας.

Όπως ειπώθηκε, το μεν πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών προγραμματίζεται να επανεκκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ το αντίστοιχο της Α1 Ανδρών, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, με τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης του στις 26 Μαϊου, όπως συμφωνήθηκε ομόφωνα.

Advertisement