31.12
10:58

Με θερμαινόμενο χλοοτάπητα και ανακλινόμενη εξέδρα η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» θα είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα και με διάφορες καινοτομίες, που μόνο στο εξωτερικό έχουν ξανά υπάρξει.

Είναι γνωστό ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα έχει διάφορες καινοτομίες που σε άλλο ελληνικό γήπεδο δεν έχουν ξανά υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια, μετατρέποντας, στο πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα.

Η “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena” όπως έχει γνωστοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, θα έχει ανακλινόμενη εξέδρα αριστερά απ’ το πέταλο της Θύρας 21 και δεν θα έχει καμία διαφορά απ’ τις υπόλοιπες -τσιμεντένιες- εξέδρες.

Η συγκεκριμένη οδό που θα βρίσκεται κάτω απ’ την ανακλινόμενη εξέδρα, θα εξυπηρετεί τα οχήματα και τα μηχανήματα γαι την προστασία και τη συντήρηση του χλοοτάπητα, εκτός αγώνων, καθώς τα οχήματα ασφαλείας (πυροσβεστικό και ασθενοφώρο) έχουν διαφορετική είσοδο στην πλευρά της παλιάς Σκεπαστής.

Απ’ εκεί και έπειτα όμως, η καινοτομία του νέου γηπέδου δεν σταματάει εκεί, καθώς και στον χλοοτάπητα θα πρωτοτυπήσει για τα ελληνικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη τις επαφές για τον κομμάτι του αγωνιστικού χώρου και έχει αποφασιστεί να τοποθετηθεί θερμαινόμενος χλοοτάπητας, ειδική υποδομή κάτω απ’ το γκαζόν, που θα μετατρέπει ανάλογα τις καιρικές συνθήκες την κατάλληλη θερμοκρασία.

Τέλος, έχουν ήδη προχωρήσει σε παραγγελία και για σύγχρονα μηχανήματα για την συντήρηση του αγωνιστικού χώρου με ειδικά καλύμματα αλλά και λάμπες συντήρησης που αντικαθιστούν τον ηλιακό φωτισμό και έχουν όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Advertisement