29.12
14:10

Συνεχίζεται η Volley League γυναικών

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μετά την τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Volley league γυναικών αποφασίστηκε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 11, ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Volley League γυναικών, με αποκλειστικό θέμα τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος, αποφασίζοντας οι ομάδες να συνεχίσουν και να τελειώσουν κανονικά το πρωτάθλημα και να μην βάλουν… πρόωρο τέλος στη σεζόν, το οποίο θα είχε αρκετές επιπτώσεις.

Η πλειοψηφία των σωματείων αρχικά, ήταν υπέρ της ματαίωσης του πρωταθλήματος καθώς όλοι έχουν γνωρίσει μεγάλη οικονομική ζημιά και πολλές αθλήτριες έχουν φύγει στο εξωτερικό, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη πως για το καλό και το γόητρο του πρωταθλήματος η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί στο γήπεδο με όλες τις ομάδες που ξεκίνησαν.

Η ολομέλεια των εκπροσώπων των ομάδων μετά από πολλές υποχωρήσεις και θυσίες αποφάσισε το δύσκολο δρόμο της συνέχισης του πρωταθλήματος και έτσι όλοι από αύριο θα αρχίσουν την ανασύνταξη ενόψει και της έναρξης των προπονήσεων για την 1η Ιανουαρίου.

Μάλιστα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ο οποίος ζήτησε από όλους να κάνουν την προσπάθεια τους για να ξεκινήσουν προπονήσεις από τη 1η Ιανουαρίου και είπε πως ως διοργανώτρια θα υπεραμυνθεί των κανονισμών απέναντι σε όσους αποχωρήσουν.

Ο Παναθηναϊκός που από την αρχή ήταν υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος υπεραμύνθηκε της θέσης του, ενώ ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού άφησε να εννοηθεί πως θα αφήσει όλες τις πρωτοκλασάτες αθλήτριες και θα συνεχίσει με όσες αθλήτριες μείνουν και νεανίδες.

Απ’ την άλλη, ο εκπρόσωπος του Πανναξιακού είπε πως λόγω της καραντίνας και των δυσκολιών που υπάρχουν είναι δύσκολο να αναδιοργανωθεί και πάλι η ομάδα, ενώ πολλές απώλειες θα καταγράψουν όλες οι ομάδες καθώς πρωτοκλασάτες αθλήτριες έχουν αποχωρήσει ή θα ζητήσουν να αποχωρήσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

“Μετά από την τελευταία συνάντηση των 14 ομάδων της Volley League Γυναικών με τη παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργου Καραμπέτσου και μετά την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και επιχειρημάτων, αποφασίστηκε η επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

Επιπρόσθετα, εκφράστηκε από όλους τους παράγοντες η αγωνία αλλά και η ευχή της έναρξης του πρωταθλήματος το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, όπως και της ολοκλήρωσης αυτού”.

Advertisement