25.12
13:59

Η επιστροφή της Volley League… κολλάει

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στην Volley League Γυναικών, αλλά υπάρχουν ορισμένα… κολλήματα.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση από την 1η Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, απόφαση που επηρεάζει και το χώρο την Α1 Γυναικών.

Οι ομάδες θα μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου προπονήσεις, με στόχο την επανέναρξη των αγωνιστικών δράσεων (και) στην Volley League γυναικών, κάτι το οποίο φαντάζει ιδανικό θεωρητικά, πρακτικά όμως… κολλάει.

Έχουν τεθεί ορισμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, καθώς προκύπτουν προβλήματα όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Βασικότερο όλων η έξοδος πολλών αθλητριών στο εξωτερικό, με τα ρόστερ των ομάδων να έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ σε κάποιες περιπτώσεις.

Αυτό θα μπορούσε να λυθεί με την έναρξη μεταγραφικής περιόδου τον Ιανουάριο – και πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων – ωστόσο ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από την Ομοσπονδία. Έτσι, οι ομάδες δεν μπορούν να… χτυπήσουν την πόρτα αθλητριών για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν.

Πέρα όμως από αυτά, εντύπωση προκαλεί πως δεν εισακούστηκε η απόφαση των ομάδων για το τερματισμό της σεζόν, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών μεταξύ των εκπροσώπων της Volley League.

Το… πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων, δεν παύει να αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα, το οποίο όμως δεν θα έχει υπόσταση αν δεν λυθούν τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν.

Τέλος, δεν ξεκαθαρίζεται ποιον θα επιβαρυνθεί το κόστος των τεστ κορωνοϊού, οι ομάδες ή η Πολιτεία;

Advertisement