18.12
17:45

Αραπακόπουλος: «Έχουμε ταυτότητα ως ομάδα»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Έλληνας πίβοτς της ΑΕΚ μίλησε στο «greekhandball» για το διήμερο των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με την Πρίστινα.

Στην μάχη της Ευρώπης ρίχνεται αύριο (19/12) η Ένωση, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας και επιστρέφει να διεκδικήσει την πρόκριση.

Ο Ανδρέας Αραπακόπουλος μίλησε για την συγκέντρωση που πρέπει να φέρει η ομάδα της ΑΕΚ για να προσπεράσει την Πρίστινα αλλά και την ταυτότητα που έχουν αποκτήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αραπακόπουλου:

«Μετά από περίπου 2 μήνες επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Προπονηθήκαμε σκληρά, ώστε να προετοιμαστούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια, τα οποία περιμένουμε πώς και πώς. Θα έλεγα ότι η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από αυτά. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, να παρουσιάσουμε καλή εικόνα, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και να αντιμετωπίσουμε την αντίπαλο με σοβαρότητα». 

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Η ΑΕΚ έχει, έτσι όπως έχει δομηθεί η ομάδα χάντμπολ, πολύ υψηλές βλέψεις όσον αφορά και στην ευρωπαϊκή της πορεία. Παρ’ όλα αυτά, πηγαίνουμε βήμα βήμα, πρόκριση πρόκριση και κοιτάμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Ο θεσμός του EHF European Cup είναι περίεργος, μπορεί στον επόμενο γύρο, εφόσον προκριθούμε, να αντιμετωπίσουμε έναν πιο ισχυρό αντίπαλο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι.

Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Δύο από τα πιο βασικά μας στοιχεία στο παιχνίδι είναι η ταχύτητα και ο ρυθμός. Έχουμε ταυτότητα και με βάση αυτήν θα πορευτούμε κόντρα στην Πριστίνα. Η ΑΕΚ, ωστόσο, δεν έχει παιχνίδια εδώ και πολύ καιρό και έτσι δεν μπορεί να αξιοποιήσει, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ομάδα, το 100% των δυνατοτήτων της.  Οι εγχώριες υποχρεώσεις θα μας βοηθούσαν στην Ευρώπη, η δράση θα βοηθούσε επίσης την Εθνική. Θα πρέπει το Κράτος να αποφασίσει τι θέλει για το μέλλον του αθλητισμού, το οποίο μοιάζει εξαιρετικά δυσοίωνο».

Advertisement