06.12
12:00

Αυτή είναι η διαφορά μας

Advertisement

Ηθική, αξιοπρέπεια, σεβασμός. Τρεις λέξεις άγνωστες για τον απομίμηση… Στον #Psyxiatro η Πένυ Μακρή.

Η ΑΕΚ συνηθίζει να μην υποτιμά τον αντίπαλό της, άλλωστε όποτε το έκανε είτε το πλήρωσε, είτε παραλίγο να το πληρώσει. Βέβαια σε τέτοια απογεύματα, όπως το χθεσινό, η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε τελειώσει το ματς πριν καν αυτό αρχίσει. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά της από τον ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό επίπεδο. Αλλά ας όψεται ο κορωνοϊός, οι απουσίες, η έλλειψη προπονήσεων και γενικά όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που περνάει αυτό το διάστημα η ομάδα (όπως και η χώρα) κι ας μην «ακούτε» κάποιοι αυτή τη δικαιολογία.

Μία αμφισβητούμενη φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ και το… σόου (ας κρατήσουμε ένα επίπεδο) δεν άργησε.  Φυσικά έχουμε συνηθίσει από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αφού δεν βγήκαν και… πιστόλια, πάλι καλά να λέμε. Τι όχι;

Εκτός από τη διαφορά αγωνιστικού επιπέδου, η μεγαλύτερη διαφορά  των συλλόγων είναι αυτή της Ιδέας. Της Ηθικής. Του Αυτοσεβασμού. Της Αξιοπρέπειας. Και αυτά, από τον δικέφαλο του Βόρρα εκλείπουν. Αποδεδειγμένα. Χρόνια τώρα. Ένας σύλλογος «χαϊδεμένος» που μόνο με τα νταηλίκια του πιστεύει ότι θα επωφελείται και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει, δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ότι του έδιναν στο πιάτο οι Καρακατσούνης, Ζαχαρής και Τσιμπούρης. Σε ένα ματς που οι «γκρι», φρόντισαν να κάνουν ροντέο με τις αποφάσεις τους κατά της ΑΕΚ και που η ίδια, με τα λάθη της, βρέθηκε μπλεγμένη να συζητάει για μία φάση και να ασχολείται με ενστάσεις από εκείνους που βρίσκονται φέτος στην Α1 από το… παράθυρο, μαζί τους άλλους.

Όσο και να συμφωνώ με το ότι «Η ΑΕΚ έπρεπε να τους ρίξει 30 πόντους», δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στα όργια της διαιτησίας, αυτά, που διαμορφώνουν διαφορές και αποτελέσματα. Ναι, η  ΑΕΚ έπρεπε να τους τελειώσει και να μην δώσει δικαιώματα για μαγκιές από παράγοντες και ένθερμους… διαπιστευμένους, όμως δεν είναι και Θεός να μπορέσει να προσπεράσει τους υπερευαίσθητους ρεφ, μόνο για τη μία πλευρά και τα «μάτια ερμητικά κλειστά» σε παραβάσεις που έβγαζαν μάτια.

Ίσως αυτό θα έπρεπε να σκεφτεί να αλλάξει ο Μάκης Αγγελόπουλος. Τον τρόπο δηλαδή που αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Το ότι επιτρέπει να του «προσβάλουν» την ομάδα του και να παίζουν το παιχνίδι άλλων στην πλάτη της. Η νοοτροπία του εξ αρχής ήταν ότι η ΑΕΚ θα δίνει απαντήσεις εντός παρκέ, γι αυτό και ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια έχει προσπαθήσει και τα έχει καταφέρει να μετατρέψει τη Βασίλισσα ξανά σε ομάδα – πρότυπο του ελληνικού μπάσκετ. Διατηρώντας την ανωτερότητά της, όπως αρμόζει στην ιδέα του συλλόγου. Όμως ως πότε θα ανέχεται τα τερτίπια της ΚΕΔ και των τυχάρπαστων που προσπαθούν να κάνουν το κομμάτι τους πάνω της;

Η ουσία ωστόσο είναι μία.  Για ακόμα μια φορά ο ΠΑΟΚ έδειξε ποιος είναι. Για αυτό δεν λέγεται ΑΕΚ. Εμείς ένσταση δεν κάναμε ποτέ. Είχαμε ή όχι δίκιο. Εμείς έχουμε μάθει να σεβόμαστε τον αντίπαλο, ούτε να μπαίνουμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με «παιχνίδια», ούτε τσακωνόμαστε με τις πινακίδες (μέχρι να μας βάλει κάποιος στη θέση μας). Εμείς έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε τις ήττες, όπως κι αν έρχονται και να παραδεχόμαστε τις αδικίες και τα σφάλματα. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ και πολλάκις. Αλλά «ΧΑΡΤΙΝΟΙ» ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ. Το ξέρετε κι ας μην το παραδέχεστε.

Advertisement