30.11
22:47

Γεωργέας για Ντιόπ: «Δεν ήταν απλά ένα χαφ… ήταν χαφάρα!»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μίλησε για τον απρόσμενο θάνατο του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, τονίζοντας το μέγεθος του σοκ που προκλήθηκε αλλά και επιβεβαιώνοντας τον άριστο χαρακτήρα που έφερε ο πρώην συμπαίκτες του.

Μιλώντας στο «sportdog» ο Νίκος Γεωργέας δεν μπόρεσε να κρύψει το τεράστιο σοκ που έπαθε, μαθαίνοντας τον θάνατο του 42χρονου πρώην διεθνή Σενεγαλέζου.

Ο Γεωργέας ήταν από τους παίκτες εργάτες της ΑΕΚ, οι οποίοι όποτε υπήρχε ανάγκη κάλυπταν κενές θέσεις στο χορτάρι. Είχε αναλάβει το ρόλο του ανασταλτικού μέσου, τον οποίο κατείχε στην καριέρα του ο Ντιόπ.

Επομένως, οι εντυπώσεις του ως συμπαίκτης του αείμνηστου Σενεγαλέζου στις προπονήσεις και στα παιχνίδια αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία για το παιχνίδι του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεωργέα για τον Ντιόπ:

«Ήταν από τους καλύτερους ξένους και από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν από την ομάδα. Ήταν ο αγαθός γίγαντας. Πέσαμε από τα σύννεφα. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί είχε αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ήταν άνθρωπος με ήθος.

Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Έχουν περάσει και άλλοι παίκτες από την ομάδα, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση πως ένας τέτοιος παίκτης που έκανε καριέρα, είχε βάλει γκολ σε Μουντιάλ και ήρθε στην Ελλάδα. Δεν το έπαιξε ποτέ βεντέτα. Ήταν εκπληκτικός. Ενώ ήταν πολύ ψηλός (1,94 μ.) ήταν πάρα πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Γι’αυτό ξεχώριζε.

ΑΕΚ1924TV: Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο για τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ΕΔΩ!

Είχε τεχνική και ήταν άψογος στη θέση του. Διέθετε πολύ καλά χτυπήματα. Ήταν πλήρης. Στο παιχνίδια καθοδηγούσε. Δεν κορόιδευε, έτρεχε ακόμα και αν δεν ήταν καλά. Προσπαθούσε έπεφτε με πάθος στη μπάλα. Πραγματικό παράδειγμα. Δεν ήταν απλά χαφ. Ήταν χαφάρα». 

Όταν ο Ντιόπ παρομοιάστηκε με αυτό του Πατρίς Βιεϊρά, είπε: «Έπαιζαν και οι δύο στητοί. Οι ψηλοί συνήθως σκύβουν. Αυτοί είχαν αρχοντικό στυλ»

Advertisement