28.11
10:35

Αδούλευτη στα στημένα

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Η ΑΕΚ αδυνατεί να παράξει ευκαιρίες από στημένες φάσεις, συνεπώς και γκολ, σε έναν τομέα που δείχνει αδούλευτη από την αρχή της χρονιάς.

Κόντρα στην Ζόρια, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τους Ουκρανούς, με αποτέλεσμα να μην σκοράρει. Η Ένωση αδυνατούσε να παράξει καθαρές ευκαιρίες, ενώ έδειξε να στερείται αυτοματισμών στην επίθεση.

Ακόμη ένα ζήτημα που αύξησε την επιθετική δυσλειτουργία, ήταν η σπατάλη όλων των στημένων φάσεων γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Χωρίς να είναι η πρώτη φορά, οι κιτρινόμαυροι δεν πήραν τίποτα από αυτό τον τομέα, ξοδεύοντας μεγάλη ευκαιρίες.

Σχεδόν όλες οι εκτελέσεις φάουλ εκτελέστηκαν από τον Τάνκοβιτς, ο οποίος σημάδευε σταθερά το δεύτερο δοκάρι δίχως αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα συνεχίστηκαν οι κοντινές εκτελέσεις με πάσα.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική πάσα που οδήγησε σε γκολ από κόρνερ, ήταν αυτή του Μάνταλου στον Σιμόες με την Λάρισα, όταν ο Πορτογάλος εξαπέλυσε ένα σουτ – οβίδα.

Γενικά, η Ένωση δείχνει να μην έχει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της και αυτό επηρεάζει και τις στημένες φάσεις. Σε έναν τόσο σημαντικό τομέα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ δείχνει να είναι αδούλευτη και να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο.

Δεν είναι άλλωστε ένα θέμα που προκύπτει πρώτη φορά, καθώς στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, οι κιτρινόμαυροι έκαναν 0 σουτ εντός εστίας, έπειτα από εκτέλεση στημένης φάσης, σε ένα ματς που η ΑΕΚ είχε κερδίσει 14 κόρνερ…

Advertisement