27.11
14:58

Αυγενάκης: «Μετά τα Χριστούγεννα η επανέναρξη»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μιλώντας στο «Team FM 102» αναφέρθηκε στο πλάνο επανέναρξης των ερασιτεχνικών αθλημάτων, το οποίο υπολογίζεται για μετά τα Χριστούγεννα.

Δεν είναι λίγα τα τμήματα που έχουν μπει στον… πάγο ελέω κορωνοϊού από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, αναμένοντας εξελίξεις.

Η ΑΕΚ έχει καταθέσει σχετικά υπομνήματα στις αρμόδιες Ομοσπονδίες και την ΓΓΑ, με τις προπονήσεις να έχουν ξεκινήσει για χάντμπολ και futsal ενόψει ευρωπαϊκών αγώνων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ωστόσο, μιλώντας σε κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στην επανέναρξη όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών πρωταθλημάτων της χώρας, η οποία υπολογίζεται για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μού στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα, αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων, θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός τακτικού ελέγχου για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, οπότε μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση υγειονομικά στην χώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Εκτός από αυτό, ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων μπορούν αυτή την στιγμή να σηκώσουν το βάρος των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσωπική μου εκτίμηση, στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα θα επιστρέψουμε σε δράση μετά από τα Χριστούγεννα».

Advertisement