24.11
15:15

«Υπογράφει άμεσα ο Χατζηδάκης για το Άλσος…»

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγάρας, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή τονίζοντας ότι θα υπογράψει άμεσα ο Χατζηδάκης την Υπουργική απόφαση για το Άλσος που έχει σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Την δέσμευση ότι θα υπάρξουν άμεσα υπογραφές απ’ τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, έδωσε ο υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο ίδιος μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα και σύντομα θα υπάρξει λύση και ο ίδιος έχει με μιλήσει με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρο για το θέμα του άλσους, αλλά και του γηπέδου, γνωρίζοντας καλά τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να γίνει πράξη τα λόγια του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να υπογράψει ο Κωστής Χατζηδάκης για το Άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ την Υπουργική Απόφαση που θα διασφαλίζει την προστασία του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και την αξιοποίησή του προς όφελος των πολιτών.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις καθυστερήσεις:

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Είναι στη δική μου αρμοδιότητα η αξιοποίηση αλσών, όπως της Νέας Φιλαδέλφειας. Συντομότατα θα έχουμε λύση στο πρόβλημα, έχω μιλήσει και με τον κ. Βούρο, τόσο για το θέμα του άλσους, όσο και του γηπέδου. Γνωρίζω καλά τις δυνατότητες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής».

-το πότε θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση:

«Πολύ σύντομα θα μπουν οι υπογραφές της υπουργικής απόφασης. Έχουν ληφθεί όλα υπόψη, οι εγκαταστάσεις θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και συνεκτιμώντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Θα υπάρχουν διαχειριστικές μελέτες για ό,τι άλλο απαιτηθεί από πλευράς εκδηλώσεων, αθλητικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών ή εκπαιδευτικών, για να προστατεύσουμε αλλά και να απολαύσουμε έναν θαυμάσιο χώρο σε μια περιοχή με πολλές δραστηριότητες. Σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα όλα αυτά να υλοποιηθούν. Ίσως και την επόμενη εβδομάδα θα μπουν οι υπογραφές, μέχρι και την επόμενη εβδομάδα…».

-το αν η υπουργική απόφαση θα διασφαλίζει την προστασία του άλσους: 

«Βεβαίως και διασφαλίζεται, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως πέτρα και ξύλο. Δεν θα εμποδίζεται η δασική βλάστηση. Όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη, ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και θα μπορέσουμε να βρούμε την ισορροπία. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για λειωμένες κατασκευές αλλά και παλιά κτίσματα να μπορούν να σταθούν με ασφάλεια. Στόχος είναι το κοινό να απολαμβάνει και το δάσος να προστατεύεται. Σύντομα θα είναι όλα έτοιμα για να κάνει ο Δήμος τις κατασκευές που χρειάζεται. Έχω ζήσει εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που γίνονταν παλαιότερα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο υπεύθυνοι και σοβαροί ως προς το τι θα επιτρέψουμε και με ποιες λειτουργίες. Σύντομα θα μπορούν οι κάτοικοι να απολαύσουν τις ομορφιές του άλσους».

Advertisement