24.11
22:51

Κορωνοϊός: Στις 10 Δεκεμβρίου η εξέταση της αίτησης της Pfizer από τον FDA – Διαθέσιμο από τις 15 Δεκεμβρίου λέει το CDC

AEK1924.gr team
Advertisement

Ανακοίνωση από τον Άλέξ Αζάρ που συνυπογράφουν οι επικεφαλής της BioNTech – Αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου και μέσα σε 24 ώρες το εμβόλιο μπορεί να φτάσει σε 64 περιφέρειες στις ΗΠΑ

Την έναρξη διανομής του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, την οποία συνυπογράφουν οι επικεφαλής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας, ο καθηγητής Ουγκούρ Σαχίν και η σύζυγός του, Εζλέμ Τουρέτσι.

Στην ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η διανομή του εμβολίου κατά του κορωναϊού που παράγεται από την BioNTech και την Pfizer θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αζάρ, η σχετική μονάδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «θα συναντηθεί αυτήν την ημερομηνία για την χορήγηση άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου».

«Εάν όλα πάνε καλά, ενδέχεται να διανείμουμε το εμβόλιο αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου» είπε ο Αζάρ και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να διανείμουν το εμβόλιο σε 64 περιφέρειες στις ΗΠΑ εντός 24 ωρών μετά την έγκριση του FDA.

Στο μεταξύ, ο Δρ. Robert Redfield επικεφαλής του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, του τόνισε πως το εμβόλιο αναμένεται να μπορεί να ξεκινήσει να διατίθεται στις ΗΠΑ «πιθανώς μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου»

Advertisement