23.11
13:13

Καθυστέρηση και σιγή ιχθύος απ’ τον Χατζηδάκη για το Άλσος

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με προσωπική του ευθύνη δεν έχει υπογράψει τη διαχειριστική μελέτη όλων των Αλσών της χώρας και έχει μπλοκάρει με αυτό το τρόπο τα συνοδά έργα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Είναι γνωστό ότι το γήπεδο της ΑΕΚ, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο έργο τόσο για τη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και για ολόκληρη την Αττική, καθώς εκτός απ’ την κατασκευή του γηπέδου, περιλαμβάνεται μέσα τόσο η υπογειοποίηση, όσο και διάφορες εργασίες που έχουν να κάνουν με το Άλσος και τα συνοδά έργα της “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”.

Το τελευταίο σκέλος λοιπόν, φαίνεται πως έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, να έχει μπλοκάρει με Υπουργική Απόφαση τη διαχειριστική μελέτη όλων των Αλσών της χώρας, στην οποία βεβαίως θα υπαχθεί και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με όσες πρωτοβουλίες διαχείρισης έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με το Υπουργείο ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Βούρος.

Ουσιαστικά, απομένει μόνο μια τυπική υπογραφή στην Υπουργική Απόφαση, που έχει ήδη συνταχθεί και βρίσκεται εδώ και μήνες στο συρτάρι του Κωστή Χατζηδάκη και όσο δεν την βάζει τόσο μπλοκάρει θέματα καθαρισμού και διαχείρισης του Αλσους από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και τα συνοδά έργα του γηπέδου, που είναι συμβατά με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση.

Απ’ την άλλη, η πλευρά του Γιάννη Βούρου έχει συζητήσει και έχει συμφωνήσει σε όλα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες και ερωτηματικά, γιατί ενεργεί έτσι ο Υπουργός, που κωλυσιεργεί χωρίς λόγο την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης.

Πλέον, βρισκόμαστε στο σημείο να μπαίνουν… πονηρές σκέψεις, ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα εναντίον της εξυπηρέτησης θεμάτων που συνδέονται με το συνολικό έργο του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και θα αναμορφώσουν ολόκληρη την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έχει πάρει την υπόσχεση, ότι από μέρα σε μέρα η Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί προκειμένου να τρέλουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η μεγάλη και ανεξήγητη καθυστέρηση έχει δημιουργήσει εκνευρισμό και ερωτηματικά για τη στάση του κ. Κωστή Χατζηδάκη και από που προκύπτει.

Advertisement