20.11
09:45

ΑΕΚ σε θέση ισχύος

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Τα δυο πιο «βαριά» συμβόλαια της ΑΕΚ διαπραγματεύεται ο Ίλια Ίβιτς για να ανανεώσει, καθώς αυτή είναι η επιθυμία της ομάδας. Ο χρόνος ωστόσο κυλά, με τους Ολιβέιρα και Λιβάγια να μην έχουν συμφωνήσει ακόμα, με την ομάδα να διατηρεί το… πάνω χέρι.

Η δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει η Ένωση στις ανανεώσεις φέτος, ήταν γνωστή από την στιγμή που ξεκινούσε τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν νέες συνθήκες εγκαταστάθηκαν στον αθλητισμό και τα οικονομικά μεγέθη έπρεπε να συρρικνωθούν, ελέω πανδημίας.

Οι συζητήσεις με τους Νέλσον Ολιβέιρα και Μάρκο Λιβάγια, θα μπορούσαν να έχουν… ναυαγήσει. Οι λεπτοί χειρισμοί ωστόσο του Ίλια Ίβιτς έχουν κρατήσει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών για αμφότερους τους επιθετικούς, σχετικά με ενδιαφέρον και προτάσεις από το εξωτερικό, οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν ενημερωθεί για κάτι σχετικό, από τους εκπροσώπους των παικτών της.

Η κλεψύδρα όμως αδειάζει και χρόνος κυλά αντίστροφα για την θετική ή μη έκβαση των δυο υποθέσεων. Η ΑΕΚ οφείλει να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τα δυο «βαριά» της όπλα.

Άλλωστε, από την έκβαση των δυο υποθέσεων θα εξαρτηθεί και σε σημαντικό βαθμό οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Το δεδομένο πάντως είναι πως η ανανέωση των Λιβάγια – Ολιβέιρα αποτελεί επιθυμία τόσο της ΑΕΚ, όσο και των παικτών, δίχως αυτό να προδιαθέτει το… αποτέλεσμα.

Advertisement