11.11
16:16

«Να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα – Αναλαμβάνουμε τα τεστ»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων της Volleyleague γυναικών, η ΑΕΚ όπως και οι υπόλοιπες ομάδες έδειξαν θετικές στο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να αναλάβουν πλήρως όλα τα τεστ κορωνοϊού που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Volleyleague γυναικών βρίσκεται σε αναστολή μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να πάρει τα μέτρα της για τον κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να σκεφτεί το κακό του ελληνικού αθλητισμού, βάζοντας στον “πάγο” αρκετές ομάδες απ’ όλα τα αθλήματα, αφήνοντας εκτός μόνο την Super League και την Basket League.

Γι’ αυτό τον λόγο, η κάθε Ομοσπονδία ψάχνει να βρει λύση και να βοηθήσει στο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας πολύ καλά τη ζημιά που θα πάθουν οι ομάδες με αυτήν τη νέα παγωμάρα.

Μάλιστα, χθες οι 14 ομάδες της Volleyleague γυναικών, είχαν τηλεδιάσκεψη ζητώντας όλα τα μείζον ζητήματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θέλοντας να βρουν μια λύση και να την παρουσιάσουν στην Κυβέρνηση, για να πάρουν το “πράσινο φως” της επανέναρξης.

Συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες είχαν την κοινή γραμμή της συνέχισης του πρωταθλήματος, ενώ παρέθεσαν και κάποιες ενστάσεις που είχαν πάνω σε κάποια θέματα.

Η πλευρά της ΑΕΚ, που τόνισε πολλές φορές την θέληση της, να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι θα αναλάβει η ίδια πλήρως τα δικά της τεστ κορωνοϊού, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει μέτρα και να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τα σωματεία και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Μάλιστα, η Ένωση επισήμανε επίσης ότι θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ακριβώς με τις ίδιες ομάδες, δίχως να επιθυμεί την αποχώρηση κάποια εκ των συμμετεχόντων στην Α1 κατηγορία.

Advertisement