08.11
13:00

Αφήστε την να… φορτσάρει!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο #psyxiatros Κώστας Κοσικίδης γράφει για το υλικό που έχει στα χέρια του ο Μάσιμο Καρέρα την φετινή σεζόν και ο χρόνος που χρειάζεται για να δέσουν οι παίκτες βρίσκοντας χημεία ως ομάδα μεταξύ τους.

Μετά από έναν απαιτητικό μήνα, βγάζοντας έξι αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ΑΕΚ κάνει απολογισμό και μετράει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Τα νούμερα μπορεί να λένε την ουσία της υπόθεσης, αλλά θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τραυματισμούς μέσα σ’ αυτό το διάστημα και έπρεπε να ξεπεραστούν, αλλά και την εικόνα που παρουσίασε η Ένωση σ’ αυτά τα παιχνίδια.

Η γενική εικόνα της ΑΕΚ, θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη, σε παιχνίδια που ηττήθηκε (με Μπράγκα και Λέστερ) ή ήρθε ισόπαλη (με ΠΑΟΚ), αλλά ακόμα και σ’ αυτά θα μπορούσε να κερδίσει κάτι περισσότερο αν συνυπολογίσουμε τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε για γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφήνοντας επί της ουσίας χαμένους βαθμούς.

Βιαστική και άσκοπη κριτική

Αρκετοί ήταν αυτοί όμως, που βιάστηκαν να κριτικάρουν τόσο τον Μάσιμο Καρέρα, όσο και το υλικό της ομάδας, για την εικόνα που παρουσίαζαν σε κάποια παιχνίδια, περιμένοντας στη… γωνία, για τυχόν γκέλα.

Όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, σε μια περίεργη και δύσκολη σεζόν, κατά την οποία λόγω κορωνοϊού, οι ομάδες δυσκολεύτηκαν να ξεκουραστούν και να κάνουν σωστή προετοιμασία, η Ένωση μέσα απ’ τα παιχνίδια και ακολουθώντας το πλάνο της, θέλει να βρει ρυθμό και χημεία με τους παλιούς και νέους παίκτες, ώστε να παρουσιάσει ένα όλο και καλύτερο σύνολο.

Τα συγκεκριμένα πρώτα δείγματα βέβαια, φάνηκαν λίγο πριν την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς η ΑΕΚ έδειχνε καλύτερη εικόνα και ανεβασμένη απόδοση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Οι επιστροφές που θα την δυναμώσουν!

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο Μάσιμο Καρέρα έχει πονοκεφαλιάσει ελάχιστες φορές… ευχάριστα, έχοντας όλο το ρόστερ στη διάθεση του χωρίς να γνωρίζει ποιον να βάλει στη βασική ενδεκάδα.

Όμως, αυτό το συναίσθημα φαίνεται πως θα το έχει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς υπολογίζεται ότι στο πρώτο ματς με την Λάρισα, θα έχει σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του, έτοιμους και ετοιμοπόλεμους στη διάθεση του, κι’ εκεί θα αρχίσουν τα δύσκολα, για το πώς θα παρατάξει τους Κιτρινόμαυρους, χρησιμοποιώντας την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ, μπορεί να μην ήταν η ιδανική, αλλά απ’ εδώ και πέρα φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση και θα ξεκινήσει μια καλύτερη περίοδος για την Ένωση, καθώς με την επιστροφή όλων στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα και με τις ανάσες που θα πάρουν στη διακοπή του πρωταθλήματος αρκετοί ποδοσφαιριστές που επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα, οι Κιτρινόμαυροι έχουν ένα σχετικά πλήρες ρόστερ για να κυνηγήσουν τους στόχους τους.

Ίσως το μοναδικό μελανό σημείο θα μπορούσε να πει κανείς μέχρι στιγμής, ότι είναι τα πλάγια μπακ της ομάδας, που μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν πιάσει την υψηλότερη απόδοση τους, με εξαίρεση σε κάποια παιχνίδια που έπαιξε ο Σταύρος Βασιλαντω­νόπουλος.

Εν’ ολίγοις, η ΑΕΚ χρειάστηκε χρόνο για να αποκτήσει ρυθμό, θέλοντας παράλληλα να βρουν και χημεία οι παίκτες μεταξύ τους, αλλά βρίσκεται στο σωστό δρόμο απ’ εδώ και πέρα να πιάσει τα υψηλά στάνταρ της απόδοσης της, μαζί με την επιστροφή ποδοσφαιριστών που στερήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Advertisement