07.11
14:06

«Παράθυρο» συνέχισης της Volleyleague

AEK1924.gr team
Advertisement

Μέσα στα επόμενα 24ωρα φαίνεται πως θα εξεταστεί εκ’ νέου το αίτημα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στην Κυβέρνηση για την συνέχιση του πρωταθλήματος.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα με τον κορωνοϊό, η Κυβέρνηση πριν λίγες μέρες είχε βγάλει σε αναστολή όλα τα ομαδικά αθλήματα εκτός απ’ την Super League και Basket League, φέρνοντας έντονες αντιδράσεις από όλες τις ομάδες, όλων των υπόλοιπων αθλημάτων.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, θέλει να βρει μια λύση, ώστε να συνεχίσουν κανονικά τα πρωταθλήματα της Volleyleague γνωρίζοντας πως σε μια αναστολή, θα έχουν μεγάλο -πρωτίστως- οικονομικό πλήγμα όλες οι ομάδες της, το οποίο και θέλει να αποφύγει.

Κάτω λοιπόν από συγκεκριμένες επαφές και ενέργειες, κατέθεσε αίτημα η αρμόδια Ομοσπονδία στην Κυβέρνηση, για την συνέχιση του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας πως για να συμβεί αυτό και να προχωρήσει θα πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένο πρωτόκολλο, αλλά και σε εβδομαδιαία βάση μοριακά τεστ απ’ όλες τις ομάδες.

Πάνω σε αυτό μάλιστα, δεν αποκλείεται να καταθέσει και να στείλει η ΑΕΚ το δικό της φάκελο, με σχετικές προτάσεις, για να δοθεί το “πράσινο φως” για την συνέχιση της Λίγκας.

Ανοιχτό παράθυρο απ’ την ΚΥΑ

Μάλιστα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε αναφέρει ότι θα υπάρξει άμεση εξέταση των αιτημάτων, για την συνέχιση κάποιων πρωταθλημάτων, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο να ξανά έχουμε αγώνες της Volleyleague μέσα στο 2020.

«Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΥΑ, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί το “ΟΚ” σε πρωταθλήματα που εξασφαλίζουν υγειονομικό πρωτόκολλο που να περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο μοριακό κορωνοϊού στις ομάδες.

Τέλος, το ίδιο δεν ισχύει για την Pre League, που αγωνίζεται το αντρικό τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ, που εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όπως επίσης και για άλλες μικρότερες κατηγορίες.

Advertisement