02.11
13:00

Ζητούμενο οι δύο νίκες με όποιο τρόπο

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Η τελική… ανηφόρα της ΑΕΚ μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος, ξεκίνησε από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε με ανατροπή, αλλά η γενική εικόνα των παικτών της φοβίζει για τη συνέχεια. Η Ένωση πρέπει να “νικήσει” την κούραση και τους δύο αγώνες που απομένουν. Κυρίως, το Ευρωπαϊκό ματς που θα την κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Γράφει ο psyxiatRos Βαγγέλης Κατσαΐτης.

Στο τέλος της ημέρας η νίκη ήταν το ζητούμενο και αυτή ήρθε. Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ να εμφανίστηκαν για σχεδόν ένα ημίχρονο παίκτες οι οποίοι δεν είχαν νεύρο, δεν είχαν σπιρτάδα, δεν είχαν ταχύτητα, δεν είχαν κίνηση στον κενό χώρο, δεν είχαν δυνάμεις και όρεξη, μπορεί να βρέθηκαν στην πρώτη φάση του αγώνα πίσω στο σκορ, αλλά από το μυαλό τους δεν έφυγε ποτέ ο στόχος που ήταν η νίκη.

Μετά το 60′ γκαζώνει…

Μετά το 30′ προσπάθησαν να ανεβάσουν λίγο ρυθμό, ειδικά ο Κρίστιτσιτς τον έβλεπες και στεναχωριόσουν. Κάποια στιγμή το έβλεπα να τρέχει και όταν σταματούσε, τα χέρια του πήγαιναν πέρα δώθε σαν χαλασμένα. Ισοφάρισαν πήγαν με το 1-1 στο ημίχρονο και στην επανάληψη δώσανε το κάτι παραπάνω προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το 2-1 που θα αρκούσε να τους δώσει τη νίκη.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί, μα καλά πως στο δεύτερο ημίχρονο έτρεχαν περισσότερο από το πρώτο. Εδώ έρχεται να απαντήσει ο γυμναστής της ομάδας και το πρόγραμμα που σχεδίασε και ακολούθησε η ΑΕΚ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Ήταν ένα σκληρό πρόγραμμα, βέβαια το πλήρωσε η ΑΕΚ, που κατά την διάρκεια της χρονιάς οι παίκτες θα βρίσκουν όλο και περισσότερο τις δυνάμεις τους με χαρακτηριστικό να έχουν ανάσες και δυνάμεις μετά το 60΄ενός αγώνας. Εκεί δηλαδή που οι άλλες ομάδες θα χάνουν δύναμη, η ΑΕΚ θα έχει αντοχές μέχρι το 90′.

Και τώρα τα τελευταία… Ζόρια!

Και αφού βρήκαν τις αντοχές και τις δυνάμεις στην επανάληψη, κατάφεραν την επίτευξη του στόχου και πλέον μπαίνει στην τελευταία “διαβολοβδομάδα” μέχρι την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, όπου αυτό σημαίνει και την επιστροφή όλων όσων απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς.

Το πρώτο ζόρι θα είναι η Ζόρια από την Ουκρανία, ένα ματς που αν με ρωτούσατε, η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει τα πάντα να κερδίσει αυτό με ότι συνεπάγεται για το ματς με τον Άρη την Κυριακή (8/11). Με νίκη η ΑΕΚ την Πέμπτη, μπαίνει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης και μετά την επιστροφή θα έχει δύο εντός ματς με Ζόρια και Μπράγκα, όπου πραγματικά θα είναι στο δικό της χέρι για να φτάσει τους 9 βαθμούς πριν πάει στο Λέστερ για το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Ένα ματς που μπορεί να θέλει έναν βαθμό, μπορεί να μην θέλει και τίποτα και απέναντι της να έχει έναν αδιάφορο αντίπαλο που έχει προκριθεί και έχει πάρει και την πρώτη θέση. Πολλά τα σενάρια, αλλά μέχρι να κάτσει να τα σκεφτεί πρέπει να πάει βήμα βήμα με πρώτο, τη νίκη στην Ουκρανία την Πέμπτη.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ μπαίνει σε μια δύσκολη εβδομάδα που κρίνει πολλά στην Ευρωπαϊκή της φετινή συμμετοχή και που σίγουρα θα έχει στο τέλος της μια σημαντικότατη και δύσκολη πρόκριση μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το σίγουρο είναι πως με τα χαρακτηριστικά που βγάζει η ΑΕΚ, ακόμα και σε μέτριες έως κακές μέρες της, σε κάνει να χαμογέλας στην σκέψη πως “αν προστεθούν και οι τραυματίες, τι θα δείξει στο χορτάρι;”

ΥΓ: Και ο τελευταίος που αμφισβητούσε την ποιότητα του Σάκχοφ, χθες(1/11) κατάλαβε το τι μπορεί να δώσει και ποια η διαφορά που κάνει στον χώρο του κέντρου. Η ποιότητα του Ουκρανού θα αποδειχθεί, κατά την διάρκεια της χρονιάς, καθοριστικότατη!

Advertisement