28.10
15:40

Τσιντώτας: «Αυτοθυσία πάνω από 100% με Λέστερ»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Έλληνας πορτιέρο της ΑΕΚ μίλησε για τον αγώνα-πρόκληση με τον αγγλικό σύλλογο, στον οποίο η ομάδα πηγαίνει με… πυξίδα την πρόκριση επί της Βόλφμπουργκ.

Αυτοθυσία πάνω από το 100% συνέστησε ο Παναγιώτης Τσιντώτας μέσω της συνέντευξης τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Λέστερ.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας ανέφερε πως πρόκειται για έναν αγώνα πρόκληση τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο.

Η πρόκριση επί της Βόλφμπουργκ αποτελεί κινητήριος δύναμη πως η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει, όμως πρέπει να εμφανίσει ακόμα καλύτερη εικόνα με συγκεντρωμένη άμυνα και προσεκτικοί κατά την κατοχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα ματς-πρόκληση για όλους μας στην ομάδα απέναντι σε μι ομάδα που έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι ν πιστεύουμε στον εαυτό μας κι ν πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για αν το ματς αποτελεί και προσωπική πρόκληση να δείξει την αξία του: «Είναι πρόκληση και για εμένα, απέναντι σε τέτοιες ομάδες πάντοτε η άμυνα που μπορεί να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα. Δεν θεωρώ ότι μπορώ να κρίνω εγώ ένα παιχνίδι αλλά μπορώ να πω ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Για το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ: «Αυτό που πρέπει ν προσέξουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι αμυντικά. Όταν έχουμε την μπάλα στο μισό του αντιπάλου να είμαστε προσεκτικοί όταν τη χάνουμε γιατί η Λέστερ δεν συγχωρεί τα λάθη, είναι μια μεγάλη ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Για αν το ματς με τη Βόλφσμπουργκ θα αποτελέσει πυξίδα για το παιχνίδι με τη Λέστερ: «Σίγουρα σε μεγάλα παιχνίδια η συγκέντρωση πρέπει να είναι πάνω από 100% και η αυτοθυσία. Θα είναι μια πυξίδα το ματς με την Βόλσμπουργκ και γιατί όχι στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια νίκη και απέναντι στη Λέστερ».

Advertisement