18.10
20:20

Κονέ: «Αν μου έκανε πρόταση η ΑΕΚ, δεν θα σταματούσα»

AEK1924.gr team
Advertisement

O Παναγιώτης Κονέ μίλησε για το φινάλε της καριέρας του, τονίζοντας ότι είχε συζητήσεις με την ΑΕΚ για να επιστρέψει.

Στην απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κονέ.

Με δηλώσεις του στη Nova, ο παλαίμαχος πλέον μέσος, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια απολύτως συνειδητή ενέργεια, ενώ επεσήμανε ότι θα συνέχιζε αν είχε πρόταση από την ΑΕΚ.

«Το σκέφτηκα καλά που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Ήταν δύσκολη απόφαση. Όταν το ανακοινώνεις είναι πιο δύσκολο, γιατί με τα μηνύματα που σου στέλνουν το καταλαβαίνεις ότι σταμάτησες. Οι δικοί μου άνθρωποι, επειδή στη ζωή μου ήταν πάντα εγωιστής, μου είπαν να κάνω ό,τι νιώθω. Έτσι ένιωσα έτσι έκανα. Ήθελα να σταματήσω σε ένα υψηλό επίπεδο. Να μη συνέχιζα για τα λεφτά, τη δόξα και να έπαιρνα τη θέση ενός νέου παιδιού, επειδή είμαι πιο έμπειρος», επεσήμανε ο Κονέ.

Στην ερώτηση που του έγινε για το αν θα συνέχιζε το ποδόσφαιρο, εφόσον είχε πρόταση από τους «κιτρινόμαυρους», απάντησε:

«Ναι θα συνέχιζα στην ΑΕΚ! Δεν θα σταματούσα! Την περίμενα μέχρι την τελευταία ημέρα. Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις, αλλά θεωρήθηκε καλύτερο να μην προχωρήσουμε. Έχω απίστευτο σεβασμό προς όλους σε αυτή την ομάδα. Περίμενα γιατί γυρίζοντας από την Αυστραλία θα επέστρεφα σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Δεν έγινε για πολλούς λόγους, δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα πράγματα. Ήταν μια απόφαση και των δυο πλευρών. Αν το πάρουμε τελείως ποδοσφαιρικά τα δυο τελευταία χρόνια δεν είχα τις εμφανίσεις και τις συμμετοχές. Η ΑΕΚ κάνει πρωταθλητισμό. Θα χρειαζόμουν χρόνο για προσαρμογή. Δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο να περιμένει τον Κονέ και τον κάθε Κονέ, πότε θα είναι έτοιμος. Επειδή κι εγώ δεν μπορούσα να δώσω κατευθείαν όσα θέλω και η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν μπορούσε να προχωρήσει. Το δέχθηκε η ομάδα, το δέχθηκα κι εγώ και προχωράμε».

Για την επόμενη ημέρα του και τη φιλοδοξία του να γινει προπονητής, είπε:

«Η ΕΠΟ διοργανώνει για πρώτη φορά ένα γκρουπ παικτών, είμαστε 20 παιδιά, ώστε να ξεκινήσουν την προπονητική από το ΟΥΕΦΑ Α. Εχοντας ενημερωθεί από το Μάιο, το σκέφτηκα και αν δεν συνέχιζα στην ομάδα που θέλω, να πάρω μέρος. Ηταν κάτι πολύ όμορφο που έκανε η ΕΠΟ. Είναι ώρα για εμάς τους ποδοσφαιριστές να βάλουμε σε μία τάξη τις ιδέες και τις εμπειρίες μας ώστε να γίνουμε καλοί ποδοσφαιριστές».

Advertisement