17.10
14:52

Ανοίγουν ξανά τα γήπεδα για τον κόσμο!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Βρισκόμαστε πολύ κοντά πλέον στο άνοιγμα ξανά των γηπέδων, ώστε να υποδεχτούν οι ομάδες τον κόσμο τους. Με χαμηλότερο ποσοστό απ’ αυτό που πρότειναν οι ομάδες θα δώσει έγκριση η πολιτεία.

Στα περισσότερα γήπεδα της Ευρώπης, έχει επιτραπεί η λιγοστή παρουσία φιλάθλων, ανοίγοντας οι ομάδες τις πύλες των γηπέδων τους, για να υποδεχτούν και πάλι τον κόσμο τους.

Πλέον, οδεύουμε προς το άνοιγμα και των ελληνικών γηπέδων, έπειτα απ’ την συνάντηση που είχε η Διοργανώτρια Αρχή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά την περασμένη Τετάρτη (14/10).

Οι τρεις πλευρές συζήτησαν επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα, που ταλανίζει τις ομάδες και η Super League ανέλυσε το σχέδιο της, για το πως θα επιθυμούσε και θα μπορούσε να ανοίξουν τα γήπεδα, πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι άνθρωποι της Διοργανώτριας Αρχής, πρότειναν να ανοίξουν τα γήπεδα με ένα ποσοστό 15%-20% επί της χωρητικότητας των γηπέδων, όμως η Κυβέρνηση φαίνεται πως είδε αρκετά μεγάλο το ποσοστό, γι’ αυτό και πρότεινε και μάλλον θα επιτραπεί για παρουσία του κόσμου σε ποσοστό 5%-10% επί της χωρητικότητας των γηπέδων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η αρχή να γίνει απ’ την αναμέτρηση της επόμενης Δευτέρας (26/10) σε πιλοτικό στάδιο, ανάμεσα σε Ατρόμητο και Παναιτωλικό στο Περιστέρι, χωρίς ακόμα να θεωρείται τίποτα σίγουρο.

Advertisement