15.10
20:07

Ο «Νέντε» είναι ο διάδοχος του Τσιγκρίνσκι

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στον psyxiatRo για τον νεοαποκτηθέντα Ρουμάνο στόπερ Ιονούτ Νεντελτσεάρου και γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν άπαντες το μελλοντικό διάδοχο του Ντμιτρό Τσινγκρίσκι.

Κάποια στιγμή, όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος, το πλήρωμα του χρόνου δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε στις πιο όμορφες σχέσεις. Σαν και αυτή που έχουν αναπτύξει την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ και ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός Νμιτρό Τσιγκρίνσκι, ένα τέλος το οποίο δεν θα είναι άμεσο, όμως όχι και μακρινό. Η λογική πρεσβεύει ότι αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του σπουδαίο αυτού ποδοσφαιριστή με την κιτρινόμαυρη φανέλα, γι αυτό καιρό τώρα, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς είχε ενεργοποιηθεί αναζητώντας στην αγορά τον μελλοντικό αντικαταστάτη του.

Μάλιστα, δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην απόκτηση στόπερ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, όμως τελικά ενέδωσε στον πειρασμό ακριβώς επειδή στο δρόμο του βρέθηκε ο Ρουμάνος Ιονούτ Νεντελτσεάρου, δηλαδή ο παίκτης για τον οποίο πίστεψε ότι διαθέτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί στον επόμενο ηγέτη της κιτρινόμαυρης άμυνας. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο, η μεταγραφή του «Νέντε» δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ο Ίβιτς αποκλείεται να προχωρούσε σε κάποια άλλη επιλογή, ασχέτως με το ότι υπήρχαν ακόμα δύο-τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που του είχαν τραβήξει το βλέμμα.

Ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ήταν τόσο ταιριαστή στα χαρακτηριστικά που ο τεχνικός διευθυντής είχε κατασταλάξει ότι θα έπρεπε να προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας. Γι αυτό και «πάλεψε» πολύ την υπόθεση του Νεντελτσεάρου, έχοντας πειστεί ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα, ένα πρόσωπο το οποίο μελλοντικά θα εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο αμυντικό λίθο της. Ασφαλώς, για την προσθήκη του Ρουμάνου είχε θετική άποψη και ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, που επίσης συμφωνούσε ότι θα έπρεπε να αποκτηθεί ένας στόπερ με ικανότητα να προωθεί τη μπάλα, να δημιουργεί παιχνίδι από την άμυνα και να κατευθύνει τη συγκεκριμένη γραμμή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά ασφαλώς θα πρέπει να διαπιστωθούν και εντός των τεσσάρων γραμμών, πάντως στην Ένωση έχουν να το λένε ότι είναι αυτός που έλειπε από την ομάδα.

Ο Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι παραμένει επέστρεψε στις προπονήσεις, το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι θα χάσει το κυριακάτικο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Καρέρα θα πρέπει να περιμένει να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση είναι και ο επιβαρυμένος από τους αγώνες της Εθνικής Στράτος Σβάρνας, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες να παραταχθεί η ΑΕΚ με δίδυμο τους Χνιντ και Νεντελτσεάρου στο κυριακάτικο ντέρμπι. Πάντως πιο σίγουρος είναι ο πρώτος, καθώς ο Τυνήσιος είναι αρκετό καιρό πλέον με την ομάδα, έχει αγωνιστεί σε επίσημα ματς, οπότε η επιλογή του δεν εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Αν ο Καρέρα διαπιστώσει ότι ο Σβάρνας δεν θα νιώθει ιδιαίτερα κόπωση και θα μπορεί να ξεκινήσει το ματς, τότε το πιθανότερο είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελέσουν ο διεθνής Έλληνας και ο 22χρονος Τυνήσιος.

Advertisement