06.10
09:10

Δείχνει πλάνο και στόχους

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Η άμεση αντίδραση της ΑΕΚ για ενίσχυση του ρόστερ με την προσθήκη στόπερ, αλλά και με έναν ακόμη ποιοτικό εξτρέμ, δείχνει ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους φέτος.

Η ΑΕΚ την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου κάλυψε δύο θέσεις, που αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα, με παίκτες που ενδιέφεραν την ομάδα και είχαν κάνει «κλικ» στον Ίλια Ίβιτς.

Η έλευση Νεντελτσεάρου οφείλεται εν πολλοίς στην είσοδο της Ένωσης στους ομίλους του Europa League. Με την συγκεκριμένη προσθήκη η ΑΕΚ καλύπτει ένα κενό που ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο να καλυφθεί και παράλληλα δείχνει ότι η άπαντες αντιλαμβάνονται την απαιτητική σεζόν που έρχεται.

Από την άλλη, η αποχώρηση του Μπράιτ Ενομπακάρε από την ομάδα μετά από μόλις 14′ συμμετοχής, για εξωαγωνιστικούς λόγους σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 2 μήνες, σήμανε συναγερμό για τις διαθέσιμες επιλογές στα άκρα της επίθεσης.

Ο Ίλια Ίβιτς κινήθηκε αστραπιαία, επικεντρώθηκε σε δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για την θέση του εξτρέμ (Ντεσπόντοφ και Τάνκοβιτς) και κατάφερε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να έρθει σε συμφωνία για τα δικαιώματα του Σουηδού σταρ της Χάμαρμπι.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήταν αναμφίβολα ένας παίκτης που βρισκόταν στα ραντάρ της Ένωσης εδώ και περίπου έναντι χρόνο. Αποτελούσε στόχο του Ίβιτς σε κάθε μεταγραφική περίοδο και φανέρωνε ότι το συγκεκριμένο παίκτη τον «πιστεύει» πολύ, λόγω των χαρακτηριστικών που διαθέτει.

Αμφότερες οι κινήσεις δείχνουν ότι η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο, αντιλαμβάνεται που πραγματικά χρειάζεται ενίσχυση και πράττει αναλόγως με διορθωτικές και σημαντικές προσθήκες, που δείχνουν ότι η ομάδα έχει υψηλούς στόχους για την φετινή σεζόν.

Advertisement