22.9
21:15

Οι σκέψεις για Λιβάγια και Ολιβέιρα

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στον psyxiatRo για τη στασιμότητα στις υποθέσεις των Λιβάγια και Ολιβέιρα, τις δεύτερες σκέψεις εντός ομάδας και το πόσο θα επηρεάσει η παρουσία τους στα κομβικά ευρωπαϊκά ματς.

Χρόνια ολόκληρα είχε να υπάρξει ένα παιχνίδι, ένας και μόνο αγώνας, όποιος θα ταρακουνούσε συθέμελα τον κιτρινόμαυρο ποδοσφαιρικό οργανισμό. Η αποκρουστική εικόνα της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως η θλιβερή αγωνιστικά παρουσία από ποδοσφαιριστές που η ομάδα περίμενε να σηκώσουν το βάρος και να κάνουν τη διαφορά, προκάλεσε ερωτηματικά, ενστάσεις, απογοήτευση θυμό και δεύτερες σκέψεις για το πώς πρέπει συνολικά να πορευτεί η ομάδα από εδώ και στο εξής.

Η νίκη επί του Παναιτωλικού είναι αλήθεια ότι επανέφερε ηρεμία και ενίσχυσε την ψυχολογία, όμως αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα που θα έπρεπε να εκληφθεί ως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Ένα μαξιλαράκι ηρεμίας μέχρι την επόμενη μεγάλη απαίτηση, αυτή δηλαδή κόντρα στη Σεντ Γκάλεν, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η ατμόσφαιρα εντός των αποδυτηρίων αλλά και γενικότερα στον οργανισμό. Μαζί και η στάση απέναντι στους παίκτες από τους οποίους υπάρχουν μεγάλα θέλω γιατί αμείβονται πλουσιοπάροχα και αξιώνουν ακόμα περισσότερα.

Οι υποθέσεις των κατά τεκμήριο δύο πιο κομβικών επιθετικά ποδοσφαιριστών της ομάδας, δηλαδή του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα, παραμένουν στάσιμες. Δεν είναι ψέμα να πει κανείς ότι στην ΑΕΚ πάγωσαν από την αγωνιστική συμπεριφορά και εικόνα που είχαν οι συγκεκριμένοι δύο στον τελικό και προβληματίστηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχει πλέον δημιουργηθεί η ιδέα ότι ενδεχομένως θα ήταν ανοιχτοί να αποχωρήσει ένας εκ των δύο, εφόσον ασφαλώς καταφτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μία πρόταση που θα ικανοποιήσει το κλαμπ και θα αντιστοιχεί στην υψηλή χρηματιστηριακή αξία τους.

Όχι, δεν έχει βγάλει η ΑΕΚ στη βιτρίνα των πωλήσεων τους συγκεκριμένους δύο ποδοσφαιριστές, είναι δεδομένο ωστόσο ότι στην περίπτωση που θα είχε σοβαρές και καλές προτάσεις οι οποίες θα την οδηγούσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, θα είχε και λιγότερους ενδοιασμούς για το αν θα έπρεπε να τους παραχωρήσει ή όχι. Κοινώς με καλές προτάσεις θα ήταν πιο σίγουρη ότι μπορεί να προβεί σε πωλήσεις, από ότι ήταν πριν από τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.

Δεν είναι μόνο το πως οι συγκεκριμένοι δύο εμφανίστηκαν στο γήπεδο ως πρωταγωνιστές, αλλά και η γενικότερη αδυναμία τους, (περισσότερο του Λιβάγια) που είναι και πολλά χρόνια στην ομάδα, να καθαρίσουν μεγάλους αγώνες. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των εκπροσωπούν τους στις επικείμενες συζητήσεις, πάντως δεν προκύπτει μεγάλη επιθυμία από την ΑΕΚ να αυξήσει σημαντικά τα χρήματα που προσφέρει για την αγορά τους, ενώ ασφαλώς θα περιμένει να διαπιστώσει και τη συμβολή τους στην προσπάθεια που θα γίνει για να μπει η ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και να εξασφαλίσει τα έσοδα που έχασε πέρυσι, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλες τις ομάδες διεθνώς.

Advertisement