20.9
14:15

Δεν θα είναι εύκολα την Πέμπτη

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο #psyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος είδε από κοντά την Ένωση στο Αγρίνιο και γράφει για την ψυχραιμία και την σοβαρότητα που πρέπει να έχει η ΑΕΚ στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ζανκτ Γκάλεν.

Της λείπουν παιχνίδια της ΑΕΚ. Σίγουρα η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και αυτό άλλωστε φάνηκε και στην αναμέτρηση του Αγρινίου απέναντι στον Παναιτωλικό με τον δικέφαλο να έχει δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Η φετινή σεζόν άλλωστε θα είναι ιδιαίτερη. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε στην Αθήνα με τα βασικά κομμάτια από τις μεταγραφές να απουσιάζουν από αυτό, ενώ στη διάρκεια των ημερών έγινε μόλις ένα φιλικό.

ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Η ΑΕΚ οφείλει να είναι αυτή που πρέπει την ερχόμενη Πέμπτη και ο Ιταλός τεχνικός της πρέπει να σχηματίσει ένα σύνολο στο γήπεδο χωρίς πειράματα. Το διάβασμα άλλωστε της αντιπάλου είναι σημαντικό, καθώς μιλάμε για μία… νοκ άουτ αναμέτρηση δίχως αύριο. Και η Ένωση έχει ανάγκη φέτος την Ευρώπη. Πρέπει λοιπόν η ΑΕΚ να φανεί αντάξια των περιστάσεων σε μια αναμέτρηση που σίγουρα δεν θα της χαριστεί τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα κακό ημίχρονο όπως αυτό του Αγρινίου μπορεί να της κοστίσει ακριβά, ειδικά αν δεχτεί τέρμα σε μια έδρα ξένη για την ίδια.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…

Τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την εντεκάδα θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτά που θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν μονάχα την πρόκριση. Ο Μάνταλος έδειξε με την είσοδο του στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό, ότι (τουλάχιστον στο 4-3-3) είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσει η Ένωση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Χάρη στον αρχηγό της η ΑΕΚ πήρε μπροστά, δίνοντας κινητικότητα στην επίθεση και με αυτόν στο βασικό της σχήμα πρέπει να σχεδιάσει ο Καρέρα τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας στην Ελβετία. Εκτός αν προλάβει να δέσει και τον Σάκχοφ μέχρι τότε και δούμε κάτι διαφορετικό, όμως θεωρώ πως ο Ουκρανός ίσως να μην προλάβει να εγκλιματιστεί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σίγουρα η ΑΕΚ δεν θα είναι απόλυτα έτοιμη, (όπως θα την δούμε στη διάρκεια της σεζόν), όμως χρειάζεται να το προσπαθήσει ακόμα πιο πολύ για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Advertisement