18.9
15:55

Παίρνει το κονδύλι η ΑΕΚ για το Final-8 του BCL

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Περιφέρεια Αττικής δείχνει διατεθειμένη να δώσει τα χρήματα του 1/3 που είχε δεσμευτεί για την διοργάνωση του Final-8 για το Basketball Champions League, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση της διοργάνωσης.

Χθες μπορεί να απορρίφθηκε το κονδύλι για τα χρήματα που θα έδινε η Περιφέρεια Αττικής, για την διοργάνωση του Final-8 του BCL, αλλά σήμερα τα δεδομένα όπως όλα δείχνουν θα αλλάξουν και θα ψηφιστεί για να δοθούν τα συγκεκριμένα λεφτά στην ΑΕΚ για να προχωρήσει την διοργάνωση.

Την αλλαγή δεδομένων, αποκαλύπτει με ανακοίνωση της η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, «Δύναμη Ζωής» της Ρένα Δούρου, που ενημέρωσε με ανακοίνωση της, πως οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοί της θα απέχουν από τη νέα ψηφοφορία σήμερα (18/9) -δια περιφοράς- για έγκριση του κονδυλίου του ποσού των 178.640 € ως οικονομική ενίσχυση για τη διοργάνωση του final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ (30/9-4/10).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη όπως είναι φανερό, αποδεικνύει ότι θα αλλάξει το σκηνικό στη νέα ψηφοφορία δια περιφοράς και θα υπερψηφιστεί η έγκριση του κονδυλίου και στις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουμε “τζάμπολ” στο ΟΑΚΑ για το final-8 του BCL, με τη συμμετοχή βεβαίως και της ΑΕΚ.

Απ’ εκεί και έπειτα μέσα στην ανακοίνωση της, η «Δύναμη Ζωής» επισημαίνει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισε με ψήφους 50-44 το κονδύλι στις 9 Σεπτεμβρίου, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της καταψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία την έγκριση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής» της Ρένας Δούρου σχετικά με το κονδύλι για την διοργάνωση του final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ:

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πολλοστή φορά υποβαθμίζει και απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πλέον προσθέτει και επίδειξη καιροσκοπισμού, εμπαίζοντας τους οπαδούς ομάδων, αγνοώντας ότι οι εποχές που οι οπαδοί “μαντρώνονταν” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Η Δύναμη Ζωής ως Διοίκηση έχει αφήσει την αναμφισβήτητη σφραγίδα της στο χώρο του αθλητισμού με 140 έργα υποδομής, αξίας 217 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο συνεκτικής στρατηγικής για την βελτίωση, την ενίσχυση και την ανέγερση αθλητικών υποδομών.
Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση επιχειρεί να μετατρέψει τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων σε μικροκομματικό παίγνιο, με μεγάλους χαμένους τους πολίτες των 66 Δήμων της Αττικής.
Είναι φανερό ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι μπορεί να φέρνει από την… πίσω πόρτα (ήτοι: με έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς) ίδιο θέμα, με ίδια εισήγηση, το οποίο σε τακτική συνεδρίασή του απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο!
Είναι προφανές ότι η Διοίκηση εφαρμόζει τις δημοκρατικές διαδικασίες α λα καρτ: ψηφίζουμε μέχρι να μας βγουν οι αριθμοί!
Θυμίζουμε λοιπόν ότι:
Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στην 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 09.09.2020 και το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε προχωρήσει στην καταψήφιση του (απόφαση 198/2020) με ψήφους 50 έναντι 44.
Ως “Δύναμη Ζωής” είχαμε καταψηφίσει, επισημαίνοντας ότι η σημερινή Διοίκηση επιδεικνύει έλλειμμα σαφούς στρατηγικής στα ζητήματα του αθλητισμού, τονίζοντας ότι :
• η Διοίκηση είχε το αίτημα από πλευράς της ΑΕΚ από τις 27.08.2020 και την σχετική επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη από τις 28.08.2020 ο οποίος ζητούσε να εξετάσουμε θετικά το θέμα στηρίζοντας οικονομικά την διοργάνωση.
• για μία ακόμη φορά δυστυχώς η Διοίκηση της Περιφέρειας εισήγαγε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως κάνει σε πάρα πολλά ζητήματα, ενώ θα μπορούσε να είχε εισαχθεί ως κανονικό θέμα ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης. Το γεγονός αυτό μαρτυρά την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε αθλητικά δρώμενα.
• η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν συγκαλεί δια ζώσης τις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ εισηγείται την συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση αυτή κατά την οποία θα λάβουν μέρος εκδηλώσεις με την συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.
Για όλους αυτούς τους λόγους ως προς το κατεπείγον του θέματος της 18ης (Έκτακτης) Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίζουμε κατά.
Εάν το θέμα εγκριθεί για να συζητηθεί, απέχουμε της διαδικασίας συζήτησης της εισήγησης «Έγκριση σκοπιμότητας και κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση 2020 Basketball Champions League Final 8» από τη σημερινή 18.09.2020 18η (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Advertisement